Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 20 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Compania japoneză lansează premiul de artă contemporană de 1 milion de dolari | Compania japoneză de valori mobiliare financiare Nomura Holdings a anunțat în această dimineață (20 martie) lansează Nomura Art Prize, care va veni cu cel mai mare premiu în bani din lume pentru arta contemporană la 1 milion de dolari. Premiul anual va fi acordat unui artist care a creat opere cu o semnificație culturală considerabilă. În fiecare an, alți doi artiști suplimentari vor fi alocați încă 100.000 de dolari, ca parte a Premiilor pentru artiști emergenți de la Nomura.

Curtea Supremă a SUA nu va auzi cazul Matisse al National Gallery | Curtea Supremă a SUA nu va revizui recursul unei hotărâri anterioare care a respins pretenția de a deține un portret al lui Matisse, deținut în prezent de National Gallery din Londra, Ziarul de artă rapoarte. LÎn septembrie, Curtea de Apel Circuitul II din New York a respins o cerere de proprietate asupra picturii care fusese inițial făcută în 2011 de descendenții lui Greta Moll, care este descrisă în portretul din 1908.

Rose Hilton (19312019) | Pictorul britanic Rose Hilton, cunoscută pentru studiile sale colorate despre interioare și figuri, a murit. Hilton a participat la Royal College of Art din Londra, unde a câștigat bursa Abbey Minor, permițându-i să studieze un an la Roma. În ciuda pregătirii sale, abia după 1975 Hilton a câștigat recunoașterea cu prima sa expoziție solo la Newlyn Art Gallery în 1977. Hilton a locuit în Cornwall și a făcut obiectul unei retrospective la Tate St Ives în 2008.

Kehinde Wiley anunță rezidența unui nou artist în Senegal | Artistul american Kehinde Wiley are a anunțat că creează o nouă rezidență de artiști multi-disciplinari, numită Black Rock Senegal, în Dakar. Prima ediție a proiectului va avea loc în perioada iunie 2019 – februarie 2020.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *