Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 20 iunieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Italia se angajează să împrumute 2.000 de artefacte Muzeului Național din Brazilia | În urma incendiului major care a devastat Muzeul Național din Rio de Janeiro în septembrie trecut, ministerul culturii italiene a promis să împrumute instituției braziliene 2.000 de artefacte antice de la Muzeul Național Arheologic din Napoli și situl vecin Herculaneum. Oferta de împrumut pe 20 de ani a fost însoțită de promisiunea unui sprijin expert în refacerea obiectelor recuperate din incendiu. Primele lucrări sunt programate să sosească în 2020, când vor fi găzduite la Institutul Cultural Italian și la consulatul italian din Rio, până când muzeul reconstruit va fi gata.

Curatoarea principală a Muzeului Whitney, Donna De Salvo, demisionează | Donna De Salvo, director adjunct pentru inițiative internaționale și curator principal la Muzeul Whitney de Artă Americană din New York, pleacă galeria după un mandat de 15 ani. De Salvo, care s-a mutat la Whitney de la Tate Modern din Londra în 2004 și deține funcțiile sale actuale din 2015, a supravegheat retrospectivele majore ale lui Andy Warhol, Hélio Oiticica și Lawrence Weiner.

Olafur Eliasson pentru a ilumina Arcul de Triumf | Olafur Eliasson a primit un comision pentru crearea unei instalații permanente de lumină pentru Arcul de Triumf din Paris, Ziarul de artă rapoarte. Comisia, pe care orașul intenționează să o dezvăluie în 2020 înainte de Jocurile din 2024, a fost finanțată de Fonds pour Paris, o organizație înființată în 2015 cu intenția de a „păstra și reînnoi patrimoniul parizian prin proiecte culturale inovatoare”. Detaliile despre designul lui Eliasson sunt rare în prezent, dar mai multe informații despre lucrarea de 3 milioane de euro ar trebui să fie lansate la sfârșitul acestui an.

Rezultatele unui nou sondaj cântăresc salariile în artele vizuale | Organizația profesională pentru femei în artă a eliberat rezultatele primului său sondaj salarial POWarts, cântărind câștigurile bărbaților și femeilor americane care lucrează în artele vizuale. Un rezultat semnificativ al sondajului, care a fost completat de 997 de respondenți, atât din organizații non-profit, cât și din organizații non-profit, sugerează că deținerea unui master nu crește considerabil salariul cu o medie de 62.000 de dolari câștigată de cei cu masterat, comparativ cu 60.000 de dolari doar cu o diplomă de licență.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *