Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 2 noiembrie 2018



Rezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Președintele Trump a desemnat-o pe Mary Anne Carter în funcția de președinte al NEA | Mary Anne Carter a fost nominalizată ieri de președintele Trump pentru a deveni președinte al National Endowment for Arts. Ea a fost președinte interimar al NEA din iunie și anterior a fost consilier politic pentru guvernatorul din Florida, Rick Scott. Carter, care a înlocuit-o pe Jane Chu, ajunge la rolul de lider cu mai puțină experiență în organizațiile artistice decât predecesorii săi, potrivit ARTnews.

Sotheby’s raportează pierderi de 27,8 milioane de dolari pentru al treilea trimestru al anului 2018 | Sotheby’s are raportat pierderi nete de 27,8 milioane USD pentru al treilea trimestru al anului 2018, deși vânzările au crescut cu 12% pe piața asiatică. Deși programul de licitație înseamnă că sunt de așteptat pierderile în trimestrul al treilea, anul acesta sunt cu 19% mai mari decât cifra pentru aceeași perioadă a anului trecut și tendința a determinat președintele Sotheby Tad Smith să prognozeze un „mai redus” piață în 2019.

Dealerii finlandezi au fost amendați și închiși pentru înșelătorie falsă de cinci ani | O pereche de comercianți de artă finlandezi căsătoriți erau închis ieri pentru vânzarea a sute de falsuri pe o perioadă de cinci ani. Kati Marjatta Karkkiainen, care a fost condamnat la patru ani, și soțul Reijo Pollari, condamnat la cinci, au fost găsiți vinovați de instanța districtuală Helsinki pentru 30 de acuzații de fraudă agravată. De asemenea, trebuie să plătească o amendă de 13 milioane de euro. Lucrările falsificate, care purtau semnăturile false ale unor artiști, printre care Leger, Manet și Monet, au fost în mare parte produse de Veli Seppa, care a primit o pedeapsă cu suspendare în 2017 pentru un caz separat.

Cea mai înaltă statuie din lume dezvăluită în India | Cea mai înaltă statuie din lume era dezvăluit în India miercuri de președintele Narendra Modi. „Statuia unității” din bronz, care înfățișează primul vicepremier al Indiei, Sardar Vallabhbhai Patel, se află la 597 de picioare, aproximativ dublu față de înălțimea Statuii Libertății din New York. Creat de sculptorul Ram V. Sutar, în vârstă de 93 de ani, a costat 29,9 miliarde de rupii pentru producție.

Lectură recomandată | Jerry Saltz răspunde la noul documentar Prețul tuturor explorând relația dintre artă și bani. Emma Brockes îi vorbește lui Alex Katz despre arta figurativă și despre modul în care percepem împrejurimile noastre pentru paznic. Pe măsură ce vânzările lui Warhol scad, Katya Kazakina ia în considerare acest lucru Bloomberg dacă o nouă retrospectivă la Muzeul Whitney îi poate afecta poziția.





Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *