Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 2 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Guvernul britanic propune crearea a zece zone libere de impozitare după ieșirea din UE | Liz Truss, noul secretar al comerțului internațional al guvernului britanic, a anunțat că țara ar putea crea până la zece zone fără taxe în stilul Singapore, de-a lungul coastelor Marii Britanii, după ce va părăsi Uniunea Europeană. Aceste „porturi libere”, care au fost lăudate de Boris Johnson după numirea sa în funcția de prim-ministru săptămâna trecută, sunt adesea folosite pentru a stoca obiecte de mare valoare, cum ar fi opere de artă și antichități. Anul trecut, parlamentul european a criticat porturile libere pentru facilitarea spălării banilor și evaziunii fiscale, iar astăzi trecerea de la Truss a primit critici din partea opoziției, deputatul laburist Owen Smith avertizând că aceste zone vor crea un boom în „auto-depozitare pentru hoții de artă ‘.

Podul medieval demontat în Belgia în ciuda proteste | Lucrarea de demontare a goticului Podul Gaurilor (sau „Podul găurilor”) din Tournai, Belgia, a început în această dimineață, printre criticile acerbe ale unui ministru din guvernul federal și protestele locale. Podul, construit între 1281 și 1304, și unul dintre cele trei poduri militare rămase din secolul al XIII-lea la nivel mondial, este doborât pentru a face loc unui nou pod care va găzdui bărci mai mari. Opoziția la dezmembrare a luat avânt în ultimii ani, cu o petiție care a adunat peste 200.000 de semnături și sprijin din partea radiodifuzorului francez Stéphane Bern.

Muzeul de Artă din Baltimore va organiza un an de expoziții ale femeilor artiste | Muzeul de Artă din Baltimore a anunțat ieri, că va programa un an de expoziții axate pe femeile artiste. Inițiativa, intitulată Viziunea 2020, va începe în octombrie cu un spectacol dedicat Georgia O’Keefe, Maria Martinez, Grace Hartigan și altor femei care au modelat arta vizuală de la începutul secolului XX. Christopher Bedford, directorul muzeului, a explicat că „scopul acestui efort este reechilibrarea baremelor și recunoașterea modurilor în care contribuțiile femeilor încă nu primesc examinarea științifică, dialogul și aclamarea publicului pe care le merită”.

Pictura din secolul al XVI-lea expusă din nou la Galeria Națională din Londra, după un proiect de conservare de șapte ani | Un altar italian din secolul al XVI-lea întors în spațiul public al Galeriei Naționale astăzi, după un proiect de conservare de șapte ani; una dintre cele mai lungi din istoria de 195 de ani a muzeului londonez. Fecioara și Pruncul cu Sfinți, care a fost pictată între 1500 și 1505 de Giovanni Martini da Udine, a fost achiziționată de muzeu în 1867, dar nu a fost niciodată expusă în colecția principală din cauza stării sale proaste. O decizie de restaurare a picturii înalte de 2,5 metri a fost luată în 2011, cu o schemă complexă, multifacetată, condusă de conservatorul Britta New.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *