Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 19 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Met anticipează pierderi de 100 milioane USD și închidere până în iulie | Muzeul Metropolitan de Artă din New York preconizează pierderi de până la 100 de milioane de dolari și închidere până în iulie din cauza pandemiei globale Covid-19, potrivit unei scrisori trimise șefilor de departamente ai muzeului de către președintele și directorul executiv Daniel H. Weiss și regizor Max Hollein. Toți angajații vor fi plătiți până cel puțin 4 aprilie, deși în următoarele luni măsurile de economisire a costurilor pot include taxe obligatorii și disponibilizări. Când muzeul se redeschide, „anticipează o participare mai mică pentru cel puțin anul următor, din cauza turismului și cheltuielilor globale și interne reduse”. Vorbind către New York Times, Laura Lott, președinte și director executiv al Alianței Americane a Muzeelor, prezice că o treime din muzeele americane care s-au închis pentru a conține virusul „nu se vor redeschide dacă criza continuă”.

Deschiderea muzeului privat al lui François Pinault amânată pe măsură ce directorul renunță | Deschiderea muzeului privat de artă contemporană al miliardarului francez François Pinault era așteptată în iunie, dar a făcut-o a fost împins înapoi până în septembrie din cauza Covid-19. Între timp, directorul colecției Pinault din septembrie, Sylvain Fort, a demisionat. Predecesorul său, fostul ministru francez al culturii Jean-Jacques Aillagon, face un pas înapoi în acest rol.

Frieze New York a fost anulat din cauza coronavirusului | A noua ediție a Frieze New York, programată să se deschidă pe 6 mai, a fost anulat din cauza Covid-19. Organizatorii târgului intenționează să lanseze o sală de vizionare online ca alternativă, în timp ce Sculptura Frieze a fost amânată până în vară, cu noi date încă de anunțat. Alte târguri din New York planificate pentru luna mai au anunțat noi date pentru a se conforma sfaturilor CDC împotriva adunărilor la scară largă în următoarele două luni. Object & Thing va avea loc acum în noiembrie, iar NYCxDesign va fi mutat în octombrie. Ediția din 2020 a 1:54 Târgul de artă contemporană africană din New York a fost anulată.

Alan Caiger-Smith (1930-2020) | Potterul de studio britanic Alan Caiger-Smith a murit la vârsta de 90 de ani. Născut în Buenos Aires în 1930, s-a mutat în satul Aldermaston din Berkshire în copilărie. Aici Caiger-Smith a fondat Aldermaston Pottery în 1955 și, până în 1993, a angajat mai mulți colegi meșteșugari, printre care Geoffrey Eastop, Julian Bellmont și Gwyn Hanssen Pigott. Lucrările sale publicate includ Ceramică din sticlă în Europa și în lumea islamică (1973) și Ceramica Lustre (1985).

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *