Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 19 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

National Portrait Gallery nu va primi subvenție Sackler de 1 milion de lire sterline | National Portrait Gallery din Londra a anunțat că nu va mai primi o subvenție de 1 milion de lire sterline de la Sackler Trust, care a fost angajată în 2016 ca o contribuție la proiectul de transformare al muzeului de 35,5 milioane de lire sterline. Decizia urmează unei revizuiri a grantului efectuată de un comitet de etică la muzeu, precum și protestelor din partea unor militanți, inclusiv a artistului Nan Goldin, care a spus că nu va participa la o expoziție propusă acolo dacă grantul va fi acceptat. Goldin a fost un critic proeminent al familiei Sackler datorită legăturilor sale cu Purdue Pharma, compania care produce controversatul analgezic OxyContin. Într-o declarație privind cadoul retras, Sackler Trust a spus că „acuzațiile împotriva membrilor familiei sunt negate energic, dar pentru a evita distragerea atenției pentru NPG, am decis să nu procedăm în acest moment cu donația ‘.

Venituri de 2,8 milioane dolari din admisiunile Met pentru a ajunge la 175 de organizații artistice din New York | Orașul New York a anunțat ieri, că 2,8 milioane de dolari din veniturile din taxele de admitere pentru Muzeul Metropolitan de Artă vor fi realocate către 175 de organizații de artă din întreaga lume orașul. Veniturile au fost generate ca urmare a deciziei orașului din 2018 de a permite Met să-și anuleze „plata” la fel de tu „dorința” pentru vizitatorii din afara statului, după ce muzeul a fost de acord să predea 30% din creșterea profiturilor. Organizațiile care urmează să primească finanțare suplimentară includ El Museo del Barrio, Muzeul Studio din Harlem și Muzeul Artelor Bronx, fiecare primind 175.000 de dolari.

Bugetul Trump propune eliminarea NEA pentru a treia oară | Administrația Trump și-a lansat ieri propunerea completă de buget 2020, inclusiv planurile de a face acest lucru termina finanțarea federală pentru Fondul Național pentru Arte pe baza faptului că o creștere a filantropiei private și strângerea de fonduri a indicat faptul că activitățile NEA nu ar trebui considerate „responsabilități federale de bază”. Acesta este al treilea an consecutiv în care Trump a sugerat eliminarea NEA, iar propunerea alocă 38 de milioane de dolari din bugetul de 4,75 miliarde de dolari „încetării ordonate a tuturor operațiunilor pe parcursul a doi ani”.

Procesul solicită returnarea lui Chagall vândut către trei dealeri din Londra de Ezra Chowaiki | Rick Silver, un colecționar care susține că a fost victima schemei de fraudă pentru care dealerul de artă Ezra Chowaiki a fost condamnat în septembrie anul trecut, a depus un nou proces la Curtea Supremă din New York împotriva dealerilor londonezi Hugh Gibson, Alon Zakaim și David Breuer – Weil. În documentele judecătorești, Silver susține că Chowaiki a vândut 25% din acțiunile lui Chagall Buchet de flori de perete (1971) fiecăruia dintre dealeri „sub fals pretenții” și fără permisiunea lui Silver, care acum caută să i se restituie tabloul. Inculpații au publicat o declarație comună în sensul că Silver a expediat tabloul spre vânzare la Chowaiki & Co și că l-au cumpărat „cu bună credință”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *