Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 19 iunieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Hannah Rothschild renunță la funcția de președinte al consiliului de administrație al National Gallery | Galeria Națională din Londra a anunțat în această dimineață, Hannah Rothschild CBE va demisiona din funcția de președinte al instituției în septembrie. Rothschild, care este și scriitor și regizor de documentare, a lucrat în consiliul de administrație al galeriei din 2009, preluând funcția de președinte în august 2015. În timpul mandatului său, Rothschild a văzut numirea unui nou regizor, Gabriele Finaldi, ca precum și achiziționarea de lucrări de către Titian, Corot, Artemisia Gentileschi și alții. Rothschild a spus că „a decis cu tristețe să demisioneze pentru a dedica mai mult timp scrisului meu și activităților ample ale familiei mele și preocupărilor filantropice”.

Putin acordă cetățenia rusă nepotului de colecționar a cărui proprietate ar fi fost confiscată de Lenin | Președintele Vladimir Putin a acordat Cetățenie rusă pentru André-Marc Delocque-Fourcaud, nepotul lui Serghei Șchukin, un colecționar seminal al artei impresioniste și moderne franceze. Decretul, care a fost adoptat la 13 iunie și se aplică și soției lui Delocque-Fourcaud, Christine, coincide cu deschiderea Shchukin: Biografia unei colecții, o expoziție majoră care se desfășoară în perioada 19 iunie – 15 septembrie la Muzeul de Stat de Arte Frumoase Pușkin. Expoziția reunește piese din extinsa colecție a lui Șchukin, despre care Delacque-Fourcaud spune că a fost confiscată și fragmentată de statul sovietic după Revoluția Bolșevică.

Arma lui Van Gogh se vinde cu 162.000 € | Un revolver deținut de Vincent Van Gogh a fost vândut pentru 162.000 € la o licitație la Paris, depășind semnificativ valoarea estimată de 40.000 € – 60.000 €. Revolverul Lefaucheux pinfire este considerat de specialiști că este arma cu care s-a sinucis Van Gogh, deși cauza morții artistului este contestată. AuctionArt Rémy le Fur & Associés, care a stabilit estimarea lotului, a etichetat arma drept „cea mai faimoasă armă din istoria artei”, dar vânzarea sa a provocat unele controverse, Institutul Van Gogh condamnând „comercializarea unui eveniment tragic care merită mai mult respect ‘.

Sindicat format din lucrători de securitate la Frye Art Museum | Lucrători de securitate la Frye Art Museum din Seattle am votat în unanimitate pentru a sindicaliza, a fost anunțat marți. Decizia de a forma un sindicat, care a fost numită Art Workers Union, a fost votată de 6-0 și va fi primul grup de acest tip din Seattle. Urmează ca urmare a uniunilor recent formate la instituții de artă din America de Nord, o tendință care cuprinde grupuri similare la Brooklyn Academy of Music, Museum of Modern Art și MoMA PS1 din New York și Vancouver Art Gallery din Canada.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *