Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 19 iulieFranța va împrumuta Beninului un muzeu de 20 de milioane de euro pentru a adăposti artefacte jefuite | Benin va folosi un împrumut de 20 de milioane de dolari de la guvernul Franței deschideți un nou muzeu în orașul Abomey care va adăposti 26 de artefacte luate din țară de coloniștii francezi la sfârșitul anului 19a secol. Muzeul urmează să se deschidă în 2021. Alain Godonou, directorul Muzeelor ​​din Benin, a declarat că națiunea dorește să-și „revendice drepturile de proprietate” asupra lucrărilor și a adăugat: „Vrem ca lucrările să se deplaseze, aceasta este filosofia noastră. În cele din urmă, ele fac parte din patrimoniul mondial. ‘

Artistul kurd Zehra Doğan a fost reținut la Berlin după un spectacol de protest | Artistul și activistul Zehra Doğan, care a fost încarcerat recent de către guvernul turc pentru crearea și partajarea unui tablou critic despre forțele de securitate ale națiunii, a fost reținut pentru scurt timp la Berlin duminică după un protest la Muzeul Pergamon din oraș. Doğan și alți trei artiști protestau împotriva construcției barajului Ilisu, care va distruge Hasankeyf, un vechi oraș mesopotamian din sud-estul Turciei. Toți cei patru artiști au fost eliberați mai târziu în acea seară.

Muzeul Charles Dickens cumpără un portret pierdut de 133 de ani | Muzeul Charles Dickens din Londra a strâns 180.000 de lire sterline pentru a cumpăra un portret al autorului de Margaret Gillies când avea 33 de ani, a fost pierdut în 1886. Portretul a reapărut în urmă cu doi ani în Africa de Sud, într-o cutie de carton cu bibelouri (inclusiv un homar metalic și un recorder) care a fost scoasă la licitație pentru echivalentul a 27 de lire sterline. Cumpărătorul a contactat dealerul de artă Philip Mold, care a readus portretul la Londra și a ajutat la confirmarea provenienței sale.

Lectură recomandată | În Revista New York Times, artiștii Martha Rosler, Rirkrit Tiravanija și Torey Thornton, și directorul colecției Muzeului Whitney, David Breslin, și curatorul Muzeului Evreiesc Kelly Taxter nominalizează 25 de opere definitorii de artă contemporană.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *