Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 19 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Hârtia de negociere a Brexit-ului a stârnit disputa Elgin Marbles | O clauză divulgată în cel mai recent proiect al mandatului de negociere al Uniunii Europene pentru un viitor acord comercial cu Regatul Unit a cauzat speculații pe scară largă în presa britanică că UE va cere repatrierea în Grecia a marmurilor Partenonului din Muzeul Britanic. Vorbind cu Ziarul de artă, asistentul director al Institutului pentru Artă și Drept, Alexander Herman, a sugerat în schimb că clauza se referă mai probabil la angajamentul continuu al Regatului Unit față de legislație precum cea menită să reglementeze comerțul cu antichități.

Pictura egipteană a sicriului a fost descoperită la Harvard Semitic Museum | Cercetători la Harvard Semitic Museum am găsit un tablou necunoscut anterior al vechiului zeu-soare egiptean Ra-Horakhty în interiorul unui sicriu vechi de 3.000 de ani. Descoperirea a fost făcută în timpul unui proiect de cercetare din ianuarie, condus de directorul muzeului Peter Der Manuelian, documentând trei sicrie care au fost donate muzeului în 1901–02.

David Adjaye și Cai Guo-Qiang câștigă Premiul Noguchi 2020 | Muzeul Noguchi din New York are numit arhitectul britanico-ghanez David Adjaye și arhitectul chinez Cai Guo-Qiang în calitate de câștigători ai premiului Isamu Noguchi din acest an. Premiul anual este acordat arhitecților care împărtășesc angajamentul sculptorului japonez-american de a face schimb între Est și Vest; câștigătorii anteriori includ Norman Foster, Hiroshi Sugimoto și Tadao Ando.

Tapiseriile lui Rafael se întorc la Capela Sixtină | Zece tapiserii proiectate de Raphael s-au întors la Capela Sixtină din Vatican pentru prima dată din anii 1520. Lucrările au fost comandate pentru capelă de Papa Leon al X-lea în 1515; acestea sunt de obicei expuse în rotație în Muzeul Vaticanului, dar au fost expuse împreună la capelă luni după un deceniu de lucrări de restaurare, pentru a comemora 500 de ani de la moartea artistului. Tapiserii vor fi la locul lor până duminica aceasta (23 februarie).

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY 2.5)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *