Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 18 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Elliot Bostwick Davis a fost numit director al Muzeului de Artă Norton | Muzeul de Artă Norton din Palm Beach, Florida a anunțat numirea al lui Elliot Bostwick Davis ca director și CEO al acestuia. Davis se alătură Norton de la MFA Boston, unde a condus departamentul Arta Americii în ultimii 18 ani, supraveghind deschiderea în 2010 a aripii Arta Americii. Numirea lui Davis coincide, de asemenea, cu o perioadă majoră de transformare la Norton, care este în curs de extindere pentru a include o nouă aripă de vest și o grădină de sculptură proiectată de Foster + Partners. Ea va prelua postul în martie 2019, succedând lui Hope Alswang, care și-a anunțat retragerea în august, după ce a condus instituția timp de nouă ani.

Annette Michelson (1922–2018) | Critica de film Annette Michelson a murit la vârsta de 96 de ani. În mare parte responsabil cu departamentul de studii cinematografice de la Universitatea din New York, Michelson a fost și scriitor la Artforum – unde a scris despre film, precum și despre performanță și dans – și, alături de Rosalind Krauss, a fost co-fondatoare a octombrie. Este cunoscută pentru critica sa teoretică, formalistă și pentru eseurile sale influente despre Stanley Kubrick 2001: O Odiseea spațială (1968), precum și studii despre Stan Brakhage și Sergei Eisenstein. În 2015, Michelson și-a donat arhivele către Getty Research Institute, care stochează și arhiva ei de film.

Artistul Jan Fabre acuzat de hărțuire sexuală | Artistul belgian Jan Fabre a fost acuzat de intimidare și abateri sexuale, într-o scrisoare deschisă semnată de opt numiți și 12 foști angajați anonimi ai companiei de dans Fabre Troubleyn, publicată de revistă drept: vers. Scrisoarea susține că „schimbul de sex pentru avansare [has] a devenit o monedă ascunsă în companie ”, iar artiștii care au respins avansurile lui Fabre au fost supuși„ urmăririi, umilinței verbale, agresivității și manipulării ”. Ministrul culturii flamande a confirmat că acum este în desfășurare o anchetă asupra acestor acuzații, pe care Fabre o neagă.

White Cube anunță reprezentarea primei proprietăți a artistului | White Cube a anunțat astăzi că din ianuarie 2019 galeria va reprezenta moșia pictorului american Al Held. Held, care a murit în 2005, a fost o figură cheie în a doua generație de expresioniști abstraci care lucrează în New York în anii 1950 și 60. Domeniul său va fi prima fundație de artiști care se va alătura listei White Cube.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *