Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 18 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeul de Artă Contemporană Santa Barbara îl numește pe Abaseh Mirvali drept nou director | Muzeul de Artă Contemporană Santa Barbara (MCASB) a anunțat astăzi numirea noului său director executiv, curator șef și CEO, Abaseh Mirvali, cu efect imediat. Artnews rapoarte că postul a fost vacant aproape un an, după ce predecesorul lui Mirvali, Miki Garcia, a plecat în decembrie 2017 la Muzeul de Artă al Universității de Stat din Arizona. Mirvali a ocupat în trecut funcția de director al Colecției / Fundației Jumex Arte Contemporáneo din Mexico City, precum și a Bienalei Americii din Denver pentru ediția sa din 2013.

Cummer Museum of Art & Gardens îl numește pe Adam Levine ca director și CEO | Muzeul de artă și grădini Cummer din Jacksonville a anunțat că Adam Levine va prelua rolul de CEO și director în ianuarie 2019. Levine ocupă în prezent funcția de director adjunct la Muzeul de Artă din Toledo.

Videoclipul Banksy susține că opera de artă a fost destinată să distrugă în întregime | Graffitistul anonim Banksy a publicat ieri un video pe site-ul său web susținând că Fată cu balon (2006), lucrarea, care s-a mărunțit parțial după ce s-a vândut cu 1,4 milioane de lire sterline la Sotheby’s din Londra la 5 octombrie, nu a reușit să o distrugă în totalitate din cauza unei problema tehnica. Videoclipul intitulat „Shred the Love, Director’s Cut” arată o cursă practică a cascadoriei în care întreaga lucrare este mărunțită, însoțită de un text care spune că „în repetiții, a funcționat de fiecare dată”. În ciuda speculațiilor în curs de desfășurare, Sotheby’s și Banksy continuă să nege orice colaborare.

Muzeul Autry din vestul american primește subvenții din partea comunității native | Muzeul Autry al Vestului American din Los Angeles a primit o donație de 414.101 dolari de la San Manuel Band of Mission Indians, un trib nativ din California. Subvenția se va îndrepta către inițiative de îmbunătățire a accesului la muzeu pentru comunitățile native, precum și la eforturile actuale de realizare a respectării depline a Actului de protecție și repatriere a mormintelor nativilor americani (NAGPRA).

Jacques Monory (1924–2018) | Pictorul și realizatorul francez Jacques Monory a murit la vârsta de 94 de ani, relatează Lumea (Articol în limba franceză). Un membru semnificativ al mișcării Figurarea narativă, Monory a devenit una dintre figurile principale ale artei pop europene în anii 1960. În ciuda aclamării sale internaționale, abia în acest an a avut-o pe a lui prima expoziție solo in Statele Unite ale Americii.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *