Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 18 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Edmund Capon (1940–2019) | Edmund Capon, curator născut în Londra, savant de artă și director al Galeriei de Artă din New South Wales (AGNSW) între 1978 și 2011, a decedat la vârsta de 78 de ani. Conducerea lui Capon a transformat AGNSW; în cei 33 de ani ai mandatului său, numărul vizitatorilor a crescut de patru ori, iar numărul lucrărilor de artă din colecție s-a dublat, cu achiziții majore de lucrări ale lui Cézanne, Picasso și Sidney Nolan. În 1994, Capon a devenit membru al Ordinului Australiei, iar în 2003 a primit un OBE pentru promovarea artei britanice în Australia.

Barbara Hammer (1939–2019) | Regizorul experimental Barbara Hammer are decedat la vârsta de 79 de ani. Hammer a ajuns la proeminență în 1974 cu scurtmetrajul Dyketactics; primul ei lungmetraj complet, Săruturi cu nitrați (1992), a analizat persecuția persoanelor LGBT de la primul război mondial. În 2017, Hammer a fondat anual Grantul de 5.000 $ Barbara Hammer Lesbian Experimental Filmmaking Grant, iar în octombrie 2018 a interpretat „The Art of Dying”, o prelegere despre experiența ei de a produce artă în timp ce suferea de boli terminale.

Cercetările în tezaurul Gurlitt identifică pictura Signac drept pradă nazistă | Cercetătorii de proveniență ai Fundației Germane de Artă Pierdută au identificat că un tablou de Paul Signac, care face parte din colecția Gurlitt deținută în prezent în Muzeul de Arte Frumoase din Berna, a fost furat de naziști în timpul celui de-al doilea război mondial. Tpictura a fost cumpărată de brokerul imobiliar Gaston Prosper Lévy în 1927 și a fost confiscată de oficialii naziști la scurt timp după ce a fugit din Franța în 1940. Este a șaptea lucrare din colecția lui Cornelius Gurlitt care a fost identificată ca fiind confiscată de naziști. . Secretarul german pentru cultură Monika Grütters a comentat că se așteaptă ca pictura să fie restituită în curând descendenților lui Lévy.

Lectură recomandată | În paznic, Hettie Judah îi vorbește lui Mike Nelson despre noua sa comisie pentru Tate Britain, care se deschide astăzi. În Times Interviuri Louis Wise Julian Schnabel despre noul său film La Poarta Eternității, o dramă biografică despre Vincent van Gogh.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *