Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 18 decembrieRunda noastră zilnică de știri din lumea artei

Săpăturile încep la mormântul egiptean antic descoperit | Arheologii au început să excaveze un mormânt antic care a aparținut odinioară unui preot regal în timpul celei de-a cincea dinastii egiptene BBC rapoarte. Mormântul, a cărui descoperire la vechea necropole din Saqqara a fost anunțată de autoritățile egiptene în acest weekend, se spune că ar fi aparținut odată unui preot regal cunoscut sub numele de Wahtye, care a trăit între 2.500 și 2.350 î.Hr. Se crede că este deosebit de bine conservat, împodobit cu hieroglife, picturi murale sculptate și scene pictate.

Gemeentemuseum Den Haag va fi redenumit | Gemeentemuseum din Haga are a anunțat că, din octombrie 2019, va fi cunoscut în schimb ca Kunstmuseum Den Haag. Directorul Benno Temple a explicat că „[f]minerii abia pot pronunța numele [Gemeentemuseum Den Haag], ceea ce nu ne ajută să proiectăm imaginea pe care ne-am dori-o ‘.

Loic Gouzer va părăsi Christie’s New York | Loic Gouzer, co-președintele artei postbelice și contemporane la Christie’s New York, are a anunțat că va părăsi casa de licitații la sfârșitul lunii. Gouzer, care a deținut această funcție timp de șapte ani, nu a furnizat încă detalii despre următoarea sa poziție.

Vanessa German câștigă Premiul Don Tyson de 200.000 de dolari | Premiul Don Tyson 2018 a fost premiat artistei Vanessa German din Pittsburgh. Germana este cunoscută pentru „figurile ei de putere” sculpturale, care se inspiră din formele de artă tradiționale africane în descrierea afro-americanilor, precum și pentru performanțele ei de cuvinte vorbite; artistul a înființat, de asemenea, Art House, un centru local de artă comunitară. Premiul Don Tyson este acordat bienal de către Crystal Bridges Museum of American Art.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *