Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Curtea italiană stabilește că Omul Vitruvian al lui Leonardo da Vinci poate călători la Luvru | Desenul lui Leonardo da Vinci al unui om cu proporții vitruviene va fi permis pentru a călători la Luvru din Paris, a decis o instanță italiană. Săptămâna trecută instanța a blocat temporar lucrarea de la plecarea de la Gallerie dell’Accademia din Veneția, după un apel lansat de organizația non-profit Italia Nostra a susținut că este prea fragil pentru a călători și că iluminatul din Luvru ar putea să-l deterioreze. Expoziția Leonardo a Luvrului urmează să fie deschisă pe 24 octombrie.

Muzeul Brooklyn oferă Bacon Papă la Sotheby’s | Muzeul Brooklyn din New York este deaccessioning un tablou de Francis Bacon din colecția sa. Se estimează că va prelua între 6 și 8 milioane USD, Papă (c. 1958) va merge sub ciocan la vânzarea de artă contemporană a lui Sotheby în New York luna viitoare. Deși muzeul nu a dezvăluit exact modul în care ar folosi orice fonduri strânse din vânzare, un purtător de cuvânt a spus că „ca parte a revizuirii în curs a colecției, am ales să vindem această lucrare specială și să folosim veniturile pentru a ne concentra mai strâns asupra colectării instituționale priorități ‘.

Carlos Celdran (1972–2019) | Carlos Celdran, artistul și activistul filipinez, a murit la 46 de ani. Născut în Makati în Manila, Celdran a studiat mai târziu la Rhode Island School of Design înainte de a se muta la New York. Celdran s-a întors la Manila în 2000, fondându-și propria companie de ghid turistic, lansând Bienala din Manila în 2018 și realizând piese de performanță provocatoare – dintre care cea mai controversată a inclus-o pe artist întrerupând o masă în Catedrala din Manila pentru a protesta împotriva poziției Bisericii Romano-Catolice în sănătate contraceptivă, care a dus la arestarea și condamnarea acestuia. Confruntat cu închisoarea, s-a mutat în Spania la începutul anului 2019, unde a trăit în exil până la moartea sa.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *