Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 maiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

IM Pei (1917–2019) | Ieoh Ming Pei, arhitectul chino-american ale cărui clădiri includ Piramida Luvru, Muzeul de Artă Islamică din Doha și Turnul Bank of China din Hong Kong, are decedat la vârsta de 102 ani. Născut în Guanzshou și crescut în Hong Kong și Shangai, Pei a studiat la Massachusetts Institute of Technology în anii 1930, unde a devenit interesat de arhitectura lui Marcel Breuer și Le Corbusier; apoi a lucrat ca cercetător pentru guvernul SUA în timpul celui de-al doilea război mondial. După primul său succes major cu Centrul Național pentru Cercetări Atmosferice din Colorado în 1961, Pei a fost selectat de Jackie Kennedy pentru a proiecta Biblioteca și Muzeul Prezidențial John F. Kennedy din Boston. Alte comisii prestigioase din anii 1960 și 70, inclusiv aripa de est a National Gallery of Art din Washington, DC, au fost urmate de acordarea Premiului Pritzker în 1983. În 1989, Pei a finalizat Piramida Luvru – o clădire care a aprins controversă la acea vreme, dar acum este recunoscută ca un reper parizian.

Muzeul de Artă din Toledo va întoarce nava Attic în Italia | Muzeul de Artă din Toledo și ministerul culturii italiene au a anunțat că un grec antic skyphos vas, datând din c. 420 î.Hr. și atribuit pictorului Kleophon din Atena, va fi repatriat în Italia. Vaza a fost cumpărată de muzeu în 1982; în 2017, un arheolog criminalist a pus sub semnul întrebării proveniența sa. S-a convenit ca vaza să rămână vizibilă la muzeu timp de patru ani, după care TMA poate solicita reînnoirea împrumutului.

Premiul de fotografie Deutsche Börse acordat lui Susan Meiselas | Fotograful Susan Meisalas are castigat Premiul Deutsche Börse Photography Foundation 2019. Meisalas, care este probabil cel mai bine cunoscută pentru fotografiile sale care documentează revoluția nicaraguană de la sfârșitul anilor 1970 și seriile sale despre striperii de carnaval din Statele Unite, au făcut obiectul unei retrospective majore la Jeu de Paume anul trecut. Premiul include un premiu de 30.000 de lire sterline și a fost anunțat la Photographers ‘Gallery din Londra, unde este expusă în prezent o expoziție a operei lui Meisalas în Kurdistan la începutul anilor 1990.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *