Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 iunieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Sotheby’s să treacă în proprietate privată | Sotheby’s urmează să devină o companie privată după semnarea unui acord de fuziune cu BidFair SUA, casa de licitații a anunțat in aceasta dimineata. Cumpărând compania pentru 3,7 miliarde de dolari, BidFair SUA, deținută de antreprenorul și colecționarul de artă media și telecomunicatoare Patrick Drahi, va plăti acționarilor 57 de dolari pe acțiune, o primă de 61% față de prețul de închidere al acțiunii de vineri. Salutându-l pe Drahi în cadrul organizației, CEO-ul Sotheby, Tad Smith, a spus că „această achiziție va oferi Sotheby’s posibilitatea de a accelera programul de succes al inițiativelor de creștere din ultimii ani într-un mediu privat mai flexibil”. Sotheby’s, fondată în 1744, a fost o companie publică care tranzacționează pe bursa din New York în ultimii 31 de ani.

Directorul Muzeului Evreiesc din Berlin renunță la un tweet controversat | Directorul Muzeului Evreiesc din Berlin a demisionat pe fondul criticilor conform cărora s-a implicat politic în mod necorespunzător în mișcarea de boicot, dezinvestire și sancțiuni (BDS) împotriva Israelului. Peter Schäfer, care a preluat conducerea muzeului în 2014, a renunțat vineri după ce membrii comunității evreiești au criticat un articol difuzat pe fluxul Twitter al muzeului, care a examinat o scrisoare deschisă scrisă de 240 de erudiți evrei și israelieni care au cerut parlamentului german să nu considerăm BDS ca antisemit. Muzeul Evreiesc a fost supus focului anul trecut, când guvernul israelian a considerat o expoziție anti-israeliană, iar Schäfer a stârnit controverse și după ce l-a invitat pe directorul de cultură iranian la muzeu pentru un tur privat.

Valie Export a fost numită premiată cu premiul Roswitha Haftmann | Fundația Roswitha Haftmann a acordat artistului austriac Valie Export un premiu anual de 150.000 CHF (119.538 GBP). Export, născută în 1940, este cunoscută pentru performanțele provocatoare ale corpului și instalațiile video și a fost lăudată de juri pentru avansarea ei în mișcarea acționismului. Premiul Roswitha Haftmann a fost fondat în 2001 și este acordat unui artist viu pentru contribuția lor remarcabilă la artele vizuale. Printre câștigătorii anteriori se numără Hans Haacke, Cindy Sherman și Carl Andre.

Monument redescoperit din marmură care comemorează umanitarul din secolul al XIX-lea, care va fi expus la New York | Un monument de marmură de 700 de kilograme dedicat Rebecca Salome Foster, un voluntar dedicat bunăstării prizonierilor din Manhattan în secolul al XIX-lea, urmează să fie reinstalat într-un hol al tribunalului după ce a dispărut de la vedere acum aproape optzeci de ani. Victimă a incendiului hotelului Park Avenue în 1902, Foster a fost comemorat public în marmură la scurt timp, dar monumentul a dispărut după ce curtea a fost distrusă în 1940. Reinstalarea sculpturii, care a suferit și restaurări, face parte dintr-un efort mai amplu. să recunoască contribuțiile femeilor istorice ale orașului.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *