Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Guvernul indian formează un grup de experți pentru a aborda poluarea Taj Mahal | Curtea Supremă a Indiei a spus cu excepția cazului în care guvernul indian nu împiedică Taj Mahal să cadă în neglijare, reperul ar putea fi închis sau demolat. Declarația, făcută la 11 iulie, urmează unui avertisment anterior din mai, când judecătorii au declarat că efectele poluării și a bălegarului de insecte îngălbeneau monumentul de marmură. Potrivit New Delhi TV, seniorul ministru indian Nitin Gadkari a anunțat astăzi că s-a format un comitet de experți, condus de ministrul mediului CK Mishra, pentru a aborda amenințările de mediu ale mausoleului din secolul al XVII-lea.

White Cube îl numește pe Eric Shiner drept director artistic la New York | Galeria White Cube a anunțat că Eric Shiner urmează să devină directorul său artistic la New York. Shiner, care a regizat muzeul Andy Warhol din Pittsburgh în perioada 2010–16, urmat de o perioadă de doi ani ca vicepreședinte senior la Sotheby’s, va prelua funcția în această toamnă; el va avea sediul la biroul galeriei din New York, numai pe bază de programare, care a fost deschis în luna mai.

Galeria din Tel Aviv a fost criticată pentru expoziția „Artă arabă furată” | O expoziție din Tel Aviv intitulată „Arta arabă furată” a fost criticată după ce a expus lucrări ale unor artiști arabi contemporani cunoscuți, fără a solicita permisiunea sau a furniza atribuții. Galeria unde este expusă expoziția, numită Centrul 1: 1 pentru Artă și Politică, a declarat într-o declarație de presă că lipsa cunoștințelor sau a consimțământului artiștilor este un „act de expropiere” conștient, menit să „atragă atenția asupra Excluderea Israelului din familia Orientului Mijlociu ‘. Vorbind cu Friză, artistul egiptean Wael Shawky, a cărui lucrare este expusă la expoziție, a declarat că actul a fost „absolut inacceptabil” și că are în vedere să ia măsuri legale.

Schema de locuințe la prețuri accesibile pentru artiști autorizați în estul Londrei | London Borough of Barking și Dagenham a aprobat planuri, prezentate de studioul de arhitectură Apparata, pentru o nouă schemă de locuințe accesibile pentru artiști. Jurnalul arhitecților rapoarte că dezvoltarea de 3,5 milioane de lire sterline din centrul orașului Barking, care a fost susținută de artistul Grayson Perry, va oferi 12 apartamente închiriate la 65% din prețul pieței locale, împreună cu facilități, inclusiv un centru de artă comunitară și spații de studio.

Bibliotecile publice din New York lansează un sistem gratuit de acces la muzee | Noul program New York City Pass a fost lansat luni, oferind membrilor membrilor principalelor sisteme de biblioteci ale orașului acces gratuit la 33 de muzee și instituții. In conformitate cu Wall Street Journal, Linda E. Johnson, președinte și CEO al bibliotecii publice din Brooklyn, speră că programul va „extinde definiția alfabetizării”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *