Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Jaime Botin primește o pedeapsă cu închisoarea și o amendă de 52 milioane de euro pentru că a încercat să scoată un Picasso din Spania | Miliardarul spaniol Jaime Botin, care face parte din dinastia bancară din Santander, a fost condamnat până la 18 luni de închisoare și amendată cu 52,4 milioane de euro pentru contrabandă cu un tablou de Pablo Picasso în afara Spaniei. Șef de femeie tânără (1906) a fost capturat de polițiști de pe iahtul lui Botin în largul coastei Corsica, Franța, în 2015, dus acolo de miliardar după ce i s-a refuzat permisul de a-l scoate din Spania; țara are legi stricte privind patrimoniul, identificând obiectele mai vechi de 100 de ani drept „comori naționale” și stipulând că sunt necesare permise de export pentru ca proprietarii să le ducă în străinătate. Procurorii au susținut că Botin, care a susținut că duce tabloul în Elveția pentru păstrare, intenționează să vândă tabloul la o casă de licitații din Londra.

Zoe Whitley a fost numită nou director al Galeriei Chisenhale | Chisenhale Gallery, un spațiu de artă contemporană din estul Londrei, care prezintă lucrările artiștilor britanici și internaționali, a numit Zoe Whitley ca noul său regizor. În prezent curator senior al Hayward Gallery din Londra, Whitley a ocupat anterior funcții curatoriale la V&A din Londra, Tate Britain și Tate Modern, unde a co-organizat „Sufletul unei națiuni: arta în epoca puterii negre” cu Mark Godfrey în 2017, iar anul trecut a organizat Pavilionul Britanic la Bienala de la Veneția. Ea era pe Lista Europei 40 Sub 40 de ani a lui Apollo în 2018.

Spectacolul Aichi Triennale cenzurat va fi reconstruit în Taiwan | Muzeul de Artă Contemporană Taipei din Taiwan planifică pentru a restabili o expoziție care documentează opere de artă cenzurate în Japonia, după ce spectacolul a fost la rândul său parțial cenzurat la spectacolul Aichi Triennale de anul trecut. Potrivit directorului muzeului, Li-Chen Loh, „Expoziția fără libertate de exprimare” va include și „muzică taiwaneză, piese de teatru, literatură și artă care au fost cenzurate anterior în Taiwan”. Expoziția de la Aichi Triennale s-a închis pentru câteva zile în august anul trecut, după ce unii vizitatori s-au opus afișării unei „femei de confort” în Kim Seo-kyung și Kim Eun-sung Statuia unei fete a păcii (2011).

Nouă lucrare de la 100 de femei-artiști comandată pentru a marca centenarul amendamentului al 19-lea | O sută de femei artiste au fost comandate să producă o nouă lucrare de către The Park Avenue Armory din New York pentru a marca 100 de ani de la amendamentul 19, care, când a fost adoptat în 1920, le-a dat femeilor din SUA dreptul de a vota. ‘100 de ani | Inițiativa „100 de femei” va vedea The Park Avenue Armory să colaboreze cu zece instituții culturale din New York, inclusiv Apollo Theatre, Juilliard School, Metropolitan Museum of Art și New York University, pentru a alege 100 de artiști care să răspundă aniversării. Lista artiștilor comisionați va fi anunțată la sfârșitul unei serii de discuții, seminarii și spectacole care au loc în februarie pentru lansarea programului.

Lectură recomandată (și ascultare) | După ce National Portrait Gallery a anunțat că se va închide pentru renovare între 2020 și 2023, directorul galeriei Nicholas Cullinan scrie o scrisoare editorului Ziarul de artă apărarea deciziei – și răspuns la Criticile lui Bendor Grosvenor în acea publicație. New York Times îl vizitează pe Ed Ruscha pentru a discuta cariera sa de 50 de ani înainte de o nouă expoziție în Texas. GQ susține că muzeele sunt locuri nepotrivite de vizitat la o întâlnire romantică. Iar Radio 4 tocmai a difuzat primul episod din „Curating the Future”, o serie din trei părți despre viitorul muzeelor prezentat de Tristram Hunt, directorul V&A, care include contribuțiile editorului adjunct al lui Apollo, Fatema Ahmed.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *