Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Jenny Waldman va conduce Art Fund | Jenny Waldman a fost numit noul director al Art Fund, într-un anunț făcut în această dimineață de către președintele carității Lord Smith din Finsbury. Waldman este, din 2013, directorul 14-18 ACUM, programul oficial de artă din Marea Britanie pentru Centenarul Primului Război Mondial. Anterior, ea a fost producătoare creativă a Festivalului de la Londra 2012 și, în 2017, a primit un premiu CBE în lista de Onoare de Anul Nou pentru serviciile sale în domeniul artelor. Preluând rolul pe 6 aprilie, Waldman îi succede lui Stephen Deuchar, care demisionează după 10 ani.

India solicită restituirea idolului de bronz de la Muzeul Ashmolean din Oxford | Autoritățile indiene a emis vineri o cerere formală pentru restituirea unui idol de bronz din secolul al XV-lea înfățișând Sfântul Tirumankai Alvar de la Muzeul Ashmolean din Oxford. Un erudit independent a cercetat proveniența statuii și crede că a fost furată din templul Sri Soundarrajaperumal unde fusese fotografiată în 1957 și înlocuită cu o replică. În 1967, Ashmolean a cumpărat obiectul pentru aproximativ 1.500 de lire sterline de la Sotheby’s, care îl înscria ca aparținând colecționarului Dr. JR Belmont. Savantul fără nume l-a informat pe Ashmolean despre descoperirea sa în noiembrie, iar o purtătoare de cuvânt a muzeului spune că încă lucrează pentru a-i verifica cererea, dar sunt dispuși la repatriere.

FBI repatriază peste 479 de obiecte culturale în Haiti | Echipa FBI’s Art Crime Team a anunțat vineri că are a returnat 479 de obiecte culturale Republicii Haiti, în cea mai mare repatriere de opere din țară din SUA. Artefactele erau printre aproximativ 7.000 achiziționate și deținute, cel mai probabil ilegal, de arheologul amator Donald Miller, a cărui colecție a fost ridicată de FBI din subsolul său din Waldron, Indiana în 2014.

Antreprenorul miliardar de jocuri Mark Pincus promite 3 milioane de dolari lui James Turrell’s Craterul Roden proiect de artă | Miliardarul de jocuri Mark Pincus a promis 3 milioane de dolari proiectului de artă terestră al lui James Turrell Craterul Roden la o petrecere specială dedicată artistului de Pace Gallery și Kayne Griffin Corcoran la Frieze Los Angeles joi seară. Proiectul, la care Turrell a lucrat în ultimele patru decenii în deșertul pictat din Arizona, îl vede transformând centrul unui vulcan adormit într-un observator imersiv. Deschiderea lucrării a fost stabilită provizoriu pentru 2024.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *