Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 decembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Nicky Morgan va rămâne secretar de cultură din Marea Britanie | Nicky Morgan o va face să rămână în cabinetul postelectoral al lui Boris Johnson în calitate de secretar de stat al Regatului Unit pentru Digital, Cultură, Media și Sport, a fost anunțat ieri. Morgan, care a părăsit Camera Comunelor când a demisionat din funcția de deputat pentru Loughborough în octombrie, va primi un nivel de viață, astfel încât să poată continua în rolul de secretar de cultură în calitate de membru al Camerei Lorzilor. Politicianul conservator a fost numit inițial în funcție atunci când prim-ministrul a preluat funcția în iulie, fiind anterior secretar educație până în 2016 și ales președinte al Comitetului selectat al Trezoreriei din 2017.

Ministrul francez al culturii promite să returneze 26 de artefacte în Benin până în 2021 | Douazeci si sase artefacte vor fi repatriate din Franța în Benin până în 2021, a declarat ministrul francez al culturii Franck Riester într-o întâlnire care a avut loc ieri la Cotonou cu președintele Beninului, Patrice Talon. Restituirea lucrărilor, care au fost jefuite în 1892, a fost promisă pentru prima dată de Macron în 2018 ca simbol al unui program mai amplu de eforturi de repatriere. O cerere de returnare a acestora în 2016 a fost refuzată de guvernul francez anterior pe baza unei legi din 1566 care interzice restituirea permanentă a obiectelor din colecțiile muzeelor; această lege poate fi un obstacol în calea planurilor actualului guvern.

Lista scurtă anunțată pentru premiul Margaret Tait | LUX Scoția a anunțat ieri lista scurtă pentru ediția 2020/21 a Premiului Margaret Tait. Premiul îi recunoaște pe artiștii din Scoția care lucrează cu imagini în mișcare, iar judecătorii au selectat Emilia Beatriz, Sulaïman Majali, Kimberley O’Neill și Hardeep Pandhal dintr-un apel deschis. Câștigătorul, care va fi anunțat pe 2 martie, va fi selectat pe baza propunerii sale pentru un comision de 15.000 de lire sterline, care va avea premiera la Glasgow Film Festival în 2021.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *