Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 decembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Complexul de artă de la World Trade Center primește un grant de 89 de milioane de dolari | Ronald O. Perelman Center for the Performing Arts, în prezent în construcție la complexul World Trade Center din New York, a fost premiat o subvenție de 89 de milioane de dolari. Fondurile, care au fost acordate de Corporația de Dezvoltare din Manhattan și de Departamentul SUA pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană, înseamnă că instituția a ridicat acum 82 la sută din costurile totale de construcție.

Telefon cu homar Dalí achiziționat de National Galleries of Scotland | A fost realizată o sculptură de telefon cu homar Salvador Dalí cumparat de National Galleries of Scotland. O bară temporară de export a fost plasată asupra obiectului de către guvernul britanic în urma vânzării sale către un cumpărător străin la o licitație Christie’s în martie. Achiziția a fost făcută pentru 853.000 de lire sterline, cu fonduri de la Henry și Sula Walton Fund, precum și o subvenție de 100.000 de lire sterline de la Art Fund. Telefonul va fi expus la Galeria Națională Scoțiană de Artă Modernă în această săptămână, adăugându-se la colecția extinsă a muzeului de artă suprarealistă.

Troels Wörsel (1950–2018) | Pictorul danez Troels Wörsel are decedat la vârsta de 68 de ani. Artistul, cunoscut pentru modalitățile sale inovatoare de aplicare a vopselei pe pânză, a reprezentat Danemarca la Bienala de la Veneția în 2007. Lucrările sale se află în colecții publice din întreaga lume, inclusiv MoMA din New York și Muzeul Louisiana din Humlebaek.

Lectură recomandată | În London Review of Books, Hal Foster vizitează expoziția Bruce Nauman de la MoMA și evaluează numeroasele moduri în care artistul „se încurcă cu propria imagine”. Între timp, într-un Q&A cu paznic, Monster Chetwynd discută despre melcii ei gigantici la Tate Britain și oferă câteva sfaturi despre cum să arăți în partea luminoasă într-o epocă de dispariție în masă.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *