Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 17 aprilieRezumatul nostru de știri din lumea artei

Bourse de Commerce – Deschiderea colecției Pinault amânată în primăvara anului 2021 | A fost anunțat astăzi că deschiderea Bursei de Comerț de la Paris (programată inițial pentru luna iunie), care va găzdui o parte din colecția personală de artă a lui François Pinault, a fost respinsă. După o amânare inițială pentru această toamnă, lansarea este acum programată provizoriu pentru primăvara anului 2021.

Profesor din Oxford arestat în legătură cu presupusul furt de papirus | Un ziar studențesc din Oxford raportat joi că Dirk Obbink, profesor de papirologie și literatură greacă, a fost arestat luna trecută în legătură cu presupusul furt de 120 de fragmente de papir biblic din Biblioteca Sackler, dintre care unele au fost urmărite la Muzeul Bibliei din Washington, Valea Tamisei Poliția a confirmat că investighează presupusul furt și l-a eliberat pe Obbink în timp ce anchetele sale continuau.

Premiul de artă de top din Canada împarte fonduri de premiu între artiștii de pe lista lungă | Tot joi, The Sobey Art Foundation și National Gallery of Canada a anunțat că Premiul de Artă Sobey, un premiu pentru artiști sub 40 de ani, nu ar fi acordat anul acesta ca răspuns la pandemia în curs de desfășurare. În schimb, premiile și fondurile alocate rezidențelor artiștilor și o gală anuală (în valoare totală de 625.000 dolari CAD), ar fi împărțite celor 25 de artiști de pe lista lungă. Ron Sobey, președintele Fundației de Artă Sobey, a declarat: „Aceste circumstanțe extraordinare, istorice și provocatoare vor avea un impact profund asupra mijloacelor de trai și a practicilor artiștilor din Canada și din întreaga lume.”

Asociația directorilor muzeelor ​​de artă relaxează regulile privind utilizarea fondurilor restricționate | Miercuri aConsiliul de administrație al Asociației directorilor muzeelor ​​de artă (AAMD) a fost de acord să nu cenzureze sau să penalizeze muzeele care folosesc fonduri restrânse, trusturi sau donații pentru cheltuieli de funcționare, pentru o perioadă până în aprilie 2022. De asemenea, a convenit asupra unei politici care permite membrilor să dezaccesioneze lucrările din colecțiile lor numai în scopul după restul colecției. „Aceasta este o criză fără precedent în viața noastră, cu implicații globale și cu o cronologie care se desfășoară pe măsură ce o trăim”, a spus președintele organizației, Brent Benjamin, care este directorul St Louis Art Museum.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *