Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 16 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Sculptură Maurizio Cattelan furată de la Palatul Blenheim | America, o sculptură a artistului italian Maurizio Cattelan care ia forma unei toalete din aur de 18 carate, care funcționează pe deplin furat dintr-o expoziție la Palatul Blenheim din Oxfordshire la primele ore ale zilei de sâmbătă dimineață (14 septembrie). Poliția a declarat că este de părere că o bandă de hoți a folosit cel puțin două vehicule pentru organizarea furtului, în timp ce Cattelan a respins cu bănuieli că ar fi putut orchestra eliminarea lucrării ca o farsă. În momentul redactării acestui articol, un suspect a fost arestat preventiv, dar locul unde se află toaleta rămâne necunoscut.

Pictura lui Daniel Buren a atacat la Pompidou | Un tablou al artistului conceptual francez Daniel Buren a fost grav deteriorat de un atacator cu cuțit la Centrul Pompidou din Paris joi (12 septembrie). Muzeul a depus o cerere la poliție și a declarat că înțelege că suspectul a fost transferat la o unitate de psihiatrie. Munca, Pictură (Manifestarea 3) (1967), a fost scos de la afișare în magazinele Pompidou în timp ce se finalizează o evaluare a pagubelor și a procedurilor de restaurare.

Zvonurile despre statuia prințului Philip din Trafalgar Square au fost respinse | Biroul primarului Londrei a respins cererile că este planificat un monument permanent pentru Prințul Philip pentru cel de-al patrulea soclu de la Trafalgar Square – o mișcare care ar pune capăt seriei a patra de soclu de sculptură contemporană, care a fost organizată de primărie din 1999. Răspunzând revendicărilor, care au fost publicate pentru prima dată în cele de ieri Sunday Times, viceprimarul pentru cultură și industriile creative Justine Simons a declarat: „În prezent nu există planuri pentru o statuie permanentă sau o sculptură de orice descriere care să ocupe soclul”.

Lectură recomandată | În Artforum, Mona Hatoum discută despre modul în care clădirile ruinate au influențat opera în expoziția sa actuală la White Cube din Londra. În New York Times, Sophie Haigney se aventurează cu fotograful Thomas Prior în ARCIS – o unitate de depozitare de artă ultra-sigură din New York.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *