Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 16 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Emilie Gordenker a anunțat noua funcție de director general al Muzeului Van Gogh | Muzeul Van Gogh din Amsterdam a anunțat Emilie Gordenker în calitate de nou director general. Gordenker se alătură muzeului de la Mauritshuis din Haga, unde a ocupat funcția de director din 2008, supraveghând mai multe expoziții semnificative, în plus față de o extindere majoră între 2012 și 2014 care a dublat suprafața totală a muzeului. Directorul general succesor Axel Rüger, care s-a mutat la Royal Academy of Arts din Londra ca CEO și secretar, Gordenker va prelua noua sa funcție la 1 februarie 2020.

Stefan Edlis (1925–2019) | Colecționarul Stefan T. Edlis din Chicago a murit la vârsta de 94 de ani. Născut la Viena, unde a trăit până a fugit de ocupația nazistă în 1941, Edlis s-a stabilit ulterior la New York, căsătorindu-se cu Gael Neeson în anii 1970, cu care a construit o importantă colecție de artă pop. Printre alte proiecte filantropice, în 2015, cuplul a donat 44 de piese, cu o valoare de 500 de milioane de dolari, către Institutul de Artă din Chicago, care a inclus lucrări de Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Gerhard Richter și Andy Warhol, printre alte 20 -artisti de secol.

Arthur Jafa a fost desemnat câștigător Premiul internațional de artă contemporană | Câștigătorul al 47-lea Prix International d’Art Contemporain (PIAC) este artistul și cineastul afro-american Arthur Jafa. Selectat pentru lucrările sale video Iubirea este Mesajul, Mesajul este Moartea (2016), Jafa va primi un premiu în numerar de 75.000 EUR, care include finanțare pentru ca artistul să producă o nouă operă. Opera de artă câștigătoare, care a fost selectată de un juriu de la Fondation Prince Pierre de Monaco, va fi prezentată la Palazzo Madama din Torino în perioada 1-13 noiembrie.

Hoț fură 20.000 de dolari Salvador Dalí gravat din galeria San Francisco | Un barbat a furat o gravură a suprarealistului spaniol Salvador Dalí dintr-o galerie din San Francisco. Listată la 20.000 de dolari, lucrarea colorată, Girafa în flăcări („The Giraffe on Fire”; 1966), a fost una dintre cele mai apreciate piese ale lui Dennis Rae Fine Art. Imagini de supraveghere arată un bărbat purtând o șapcă albastră și o cămașă albastră Nike care transporta lucrarea, care fusese așezată pe un șevalet, de-a lungul străzii din afara galeriei.

EA Carmean, Jr. (1945-2019) | Istoricul de artă modernă și directorul muzeului EA Carmean, Jr., a murit la vârsta de 74 de ani. Născut în Springfield, Illinois, Carmean a studiat la Colegiul MacMurray din Jacksonville, obținând o licență în istoria artei în 1967. A fost curatorul fondator al artei din secolul al XX-lea la National Gallery of Art din Washington, DC, și mai târziu a regizat Muzeul de Artă Modernă din Fort Worth din Texas și Muzeul de Artă Memphis Brooks din Tennessee. Carmean a devenit ulterior un canon episcopal, în timp ce continua să scrie despre artă și religie.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *