Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 16 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Cerith Wyn Evans câștigă Premiul Hepworth pentru sculptură 2018 | Cerith Wyn Evans este al doilea câștigător al bienalei Premiul Hepworth pentru sculptură. Născută în Țara Galilor, Wyn Evans locuiește la Londra și a lucrat în film, performanță și sculptură din anii 1980. Premiul de 30.000 de lire sterline este acordat unui artist de orice vârstă pentru o contribuție semnificativă la sculptura contemporană. I s-a dat lui Wyn Evans pt Compoziție pentru 37 de flauturi, un instrument compus din 37 de țevi de sticlă dispuse ca două cercuri suprapuse care este în prezent expus la galeria Hepworth Wakefield.

Hockney s-a vândut cu 90,3 milioane de dolari la Christie’s, un nou record pentru artistul în viață | Aseară pictura artistului David Hockney Portretul unui artist (bazin cu două figuri) (1972) a devenit cea mai scumpă lucrare a unui artist viu, vânzarea pentru un record de 90,3 milioane de dolari la vânzarea de seară de artă contemporană și postbelică a lui Christie în New York. Lucrarea, care a fost deținută de miliardarul britanic Joe Lewis, a făcut anterior titluri pentru că a ieșit la licitație fără un preț de rezervă. Estimarea fusese de 80 de milioane de dolari.

Fotograful din Bangladesh Shahidul Alam a primit cauțiune | Fotograful din Bangladesh Shahidul Alam a fost acordat cauțiune de către o înaltă instanță din Dhaka ieri. Petrecuse 102 zile de detenție de la el arestare la 5 august pentru că a criticat guvernul într-un interviu acordat Al Jazeera. O declarație pe Facebook făcută de avocații lui Alam, Sara Hossain și Jyotirmoy Barua, susținea că poliția nu a depus niciodată un raport de anchetă și că Al Jazeera interviul nu a fost niciodată înregistrat de avocatul guvernului. Procurorul general Mahbubey Alam a declarat că guvernul intenționează să facă apel împotriva deciziei.

Jean Mohr | Fotograful documentar elvețian și Jean Mohr decedat pe 3 noiembrie. Mohr, care și-a petrecut o mare parte din viață lucrând în Palestina și Cisiordania, este cel mai bine cunoscut ca colaborator literar și documentar al criticului de artă John Berger.

Lectură recomandată | În paznic, Janelle Zara îi vorbește lui Larry Bell despre cuburile de sticlă și experimentarea științifică, înainte de un nou spectacol la ICA Miami anul viitor. Ken Weiner întreabă dacă creativitatea este exclusiv umană sau dacă AI poate crea artă în American științific. În Tel New York Times, John Leland vorbește cu muzicianul și artistul interpret Genesis Breyer P-Orridge despre boala ei terminală.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *