Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 16 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Romanistul Ahdaf Soueif demisionează din funcția de administrator al British Museum | romancierul Ahdaf Soueif a demisionat din consiliul de administrație al British Museum peste ceea ce descrie ea, pe London Review of Books blog, ca „inamovibilitate a instituției pe probleme de îngrijorare critică” pentru „tineri și cei mai puțin privilegiați”. Soueif citează refuzul muzeului de a rupe legăturile cu BP, un sponsor major; refuzul său de a angaja lucrători în urma falimentului furnizorului de servicii Carillion; și răspunsul său la dezbaterile legate de repatrierea artefactelor coloniale. „Orice poveste pe care muzeul alege să o spună trebuie să fie judecată în sfârșit în context”, scrie ea, „adică în legătură cu modul în care se comportă – de unde își ia banii, cum își tratează lucrătorii și pe cine consideră parteneri”.

Studiul sugerează că untura a fost folosită în construcțiile Stonehenge | Arheologii de la Universitatea Newcastle au făcut o descoperire surprinzătoare: megalitii din Stonehenge ar fi putut fi mutați la locul lor cu ajutorul unturii, conform constatărilor publicat în jurnal Antichitate (£). Cioburile de ceramică găsite în apropiere sunt cunoscute de mult timp pentru a conține urme de grăsime de porc, iar cercetătorii susțin că rămășițele de porci excavate la fața locului indică faptul că au fost prăjite pentru a face seu mai degrabă decât pentru a mânca.

Frieder Burda (1936–2019) | Colecționarul și filantropul german Frieder Burda a murit la vârsta de 83 de ani. Burda a început să colecționeze artă în 1968, cu o lucrare Lucio Fontana pe care a întâlnit-o la Documenta. În 2004, a deschis Muzeul Frieder Burda din Baden-Baden; Aducându-i un omagiu Burdei, ministrul german al culturii, Monika Grütters, a descris muzeul ca „un noroc pentru mulți iubitori de artă care îl vizitează, pentru peisajul cultural al Germaniei și pentru artiștii cărora Burda le-a acordat spațiu”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *