Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 16 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Putin numește lideri culturali pentru a rescrie constituția | Președintele Vladimir Putin ieri chemat pentru modificări semnificative ale constituției ruse, care au determinat guvernul să demisioneze în masă și să fie numiți noi miniștri, pe fondul speculațiilor că aceste schimbări ar putea prelungi președinția lui Putin dincolo de 2024. Un grup de lideri politici și culturali a fost recrutat pentru a elabora amendamentele constituționale, care va fi votat în cadrul unui referendum național; printre membrii grupului se numără Mihail Piotrovsky, directorul Muzeului Schitul de Stat din Sankt Petersburg și Zelfira Tregulova, directorul Galeriei de Stat Tretiakov din Moscova.

Muzeul Lucas achiziționează arhiva majoră a cinematografiei afro-americane | Muzeul Lucas de artă narativă din Los Angeles a anunțat că a achiziționat Separate Cinema Archive, o colecție de peste 37.000 de obiecte dedicate cinematografiei afro-americane din 1904 până în prezent. Conținând afișe, carduri de lobby, fotografii de film, materiale publicitare și scenarii originale, „materialele din arhivă ilustrează influența pe scară largă a cinematografiei afro-americane asupra societății și culturii”, a spus Ryan Linkof, curatorul muzeului de film. Instituția, care se află în prezent în construcție în Parcul de expoziții din Los Angeles, se așteaptă să se deschidă în 2021.

Muzeul Paisley primește 3,8 milioane de lire sterline de finanțare la loterie | Muzeul Paisley din Renfrewshire, Scoția, a fost predat o creștere semnificativă a finanțării de 3,8 milioane de lire sterline de către National Lottery Heritage Fund. Muzeul, care găzduiește una dintre cele mai mari colecții municipale de artă din Scoția, suferă în prezent o importantă reamenajare de 42 de milioane de lire sterline, renovând cele patru clădiri pentru a dubla numărul de obiecte care erau expuse anterior. Se așteaptă ca muzeul să se redeschidă la sfârșitul anului 2022.

Bruno Racine va conduce muzeele Pinault din Veneția | Omul de afaceri și colecționarul de artă francez François Pinault a numit Bruno Racine în calitate de următor director al Palazzo Grassi și Punta della Dogana din Veneția. Racine a condus anterior Centrul Georges Pompidou și Bibliothèque Nationale de France din Paris și Académie de France din Roma și a fost director de afaceri culturale pentru orașul Paris între 1988 și 1993. Pinault urmează să deschidă un muzeu privat la Paris, Bourse de Commerce, mai târziu în acest an.

Cristina Iglesias câștigă Premiul Royal Architecture Architecture | Câștigătorul Premiului de Arhitectură Royal Academy 2020 este Cristina Iglesias, artist de instalații și sculptor care lucrează la Madrid. Lucrările publice ale lui Iglesias fuzionează adesea apa cu materiale precum oțelul, sticla și betonul, creând ochelari interactive care atrag atenția departe de agitația mediilor urbane. Norman Foster, care a prezidat un juriu, printre care Alan Stanton din Stanton Williams și duetul de artiști Jane și Louise Wilson, a declarat că „generațiile succesive de urbanisti și artiști au îmbunătățit spațiile civice deschise cu arta publică sub formă de statui și fântâni. Premiul de Arhitectură Royal Academy aduce un omagiu acelei tradiții durabile și vitale în alegerea Cristina Iglesias. ‘

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *