Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 16 aprilieUn incendiu uriaș a izbucnit la Catedrala Notre-Dame | În această după-amiază, un incendiu grav a izbucnit la Catedrala Notre-Dame în Paris. Se crede că a început în acoperiș și s-a răspândit rapid prin structura gotică. La momentul scrierii (20:00 BST), turla s-a prăbușit iar focul nu este sub control. Un purtător de cuvânt al Notre-Dame a spus că cadrul din lemn al clădirii este în flăcări și că rămâne de văzut dacă bolțile vor supraviețui. Este prea devreme pentru a determina cauza focarului, dar clădirea este în curs de restaurare de ceva timp. În prezent nu există răni cunoscute, iar poliția a degajat zona din jurul catedralei.

Actualizare la 22.20 BST: Cele două turnuri din Notre-Dame au fost salvate de la incendiu, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor din Paris. Nu se cunoaște soarta trandafirilor catedralei; imaginile aeriene arată că acoperișul catedralei a fost distrus. Un pompier a fost grav rănit în timp ce se confrunta cu incendiul.

Actualizare pe 16 aprilie la 10.45 BST: Pompierii din Paris au anunțat că incendiul de la Notre-Dame a fost complet stins. Purtătorul de cuvânt al catedralei, Andre Finot, a spus că – din câte poate vedea – cele trei ferestre de trandafir datând din secolul al XIII-lea nu au fost deteriorate, spre deosebire de ferestrele superioare, care datează din secolul al XIX-lea, și de marea orgă. Cele mai mari moaște ale Notre-Dame – coroana de spini și halatul Saint Louis – au fost duse la hotelul de noapte aseară. Starea picturilor care erau prea mari pentru a fi mutate rămâne de văzut.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *