Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 15 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Artiștii care expun la MoMA PS1 fac apel la muzeu pentru a renunța la membrii consiliului | 37 de artiști implicați în expoziția MoMA PS1 „Teatrul de Operațiuni: Războiul Golfului 1991-2011” au trimis o scrisoare deschisă adresată curatorilor săi și directorilor MoMA, îndemnând muzeul să se despartă de administratorii cărora pretind că profită de „suferința altora”. Scrisoarea, semnată de aproape jumătate dintre artiștii prezentați în expoziție, exprimă sprijinul pentru Phil Collins, care anterior a retras o lucrare video din spectacol în solidar cu activiștii care cereau mandatarului Larry Fink să retragă investiția companiei sale BlackRock în companii private de închisoare. Scrisoarea îl vizează și pe președintele consiliului de administrație al MoMA, Leon Black, a cărui firmă de capital Apollo Global Management este investită într-un contractor de apărare.

Stan Douglas va reprezenta Canada la Bienala de la Veneția din 2021 | Galeria Națională a Canadei din Ottawa a anunțat că artistul Stan Douglas, născut în Vancouver, va reprezenta Canada la cea de-a 59-a Bienală de la Veneția, în 2021. În selectarea lui Douglas pentru prestigioasa expoziție internațională, Comitetul canadian al juriului a citat „continuarea re-imaginației artistului a fotografiilor și a filmului cu mai multe canale instalație video, împreună cu investigațiile sale paradigmatice despre relația dintre istoriile locale și forțele sociale generaționale ”.

Fostul magnat al mass-media a fost numit primul director general Frieze | Simon Fox a fost numit ca primul CEO al grupului Frieze și va supraveghea publicațiile și cele patru târguri internaționale de artă când va prelua funcția pe 2 aprilie. Fox este fostul director executiv al Reach, o companie media din Marea Britanie care deține Oglinda zilnica și Expresul zilnic. De asemenea, a fost anunțat că Andrew Durbin, editor senior la Friză revistă, o va înlocui pe Jennifer Higgie în calitate de redactor-șef al acesteia. Anul trecut, grupul de divertisment de la Hollywood, Endeavour, a cumpărat o participație de 70% din Frieze.

Betty Pat Gatliff (1930-2020) | Betty Pat Gatliff, sculptorul criminalist american a cărui reconstrucție a fețelor a ajutat poliția să identifice persoanele dispărute sau victimele crimei, a murit la vârsta de 89 de ani. Cu o înțelegere șiretă a structurii feței și a unei abilități artistice remarcabile, Gatliff a reconstruit fețe pe baza craniilor trimise de medicii legisti, medicii examinatori și departamentele de poliție. Gatliff a făcut peste 300 de fețe în mai mult de 40 de ani, înregistrările sale personale arătând că identificarea a fost făcută în 70% din cazuri.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *