Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 14 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Creștinii protestează împotriva sculpturii lui McJesus din Haifa | Un grup de protest format din câteva sute de creștini demonstrat împotriva unei sculpturi a unui crucificat Ronald McDonald, intitulată McJesus, la Muzeul de Artă Haifa din Israel la sfârșitul săptămânii trecute. Rapoartele Art Newspaper că protestatarii au încercat să asalteze muzeul și s-au ciocnit violent cu poliția. Lucrarea, realizată de artistul finlandez Jani Leinonen, a fost expusă din august în cadrul expoziției „Bunuri sacre”; Leinonen afirmă că a solicitat eliminarea acestuia pentru că s-a alăturat mișcării BDS împotriva Israelului. Ministrul culturii țării a trimis săptămâna trecută o scrisoare directorului muzeului cerând eliminarea acestuia ca act de „lipsă de respect” față de simbolurile religioase nepotrivite pentru „o instituție culturală susținută de fonduri de stat”. Muzeul a plasat un semn la intrarea expoziției pentru a avertiza vizitatorii despre conținut potențial ofensator, dar au refuzat să dea jos sculptura.

Anunțată lista scurtă a Premiului Marcel Duchamp 2019 | Lista scurtă pentru Premiul Marcel Duchamp din acest an, care se acordă anual unui artist cu sediul în Franța, a fost a anunțat. Cei care vor primi premiul de 35.000 de euro sunt Ida Tursic și Wilfried Mille, Eric Baudelaire, Katinka Bock și Marguerite Humeau. Câștigătorul va fi dezvăluit în octombrie la un eveniment organizat la Centrul Pompidou din Paris.

Sean O’Harrow va regiza Muzeul de Artă Contemporană Kemper | Sean O’Harrow a fost a anunțat ca noul director executiv al Muzeului de Artă Contemporană Kemper din Kansas City, Missouri. O’Harrow se alătură Muzeului Kemper de la Muzeul de Artă din Honolulu, pe care l-a condus în ultimii doi ani. El începe noul rol în februarie.

Imagine de plumb: utilizat sub licență Creative Commons (CC BY-SA 3.0; imagine originală decupată)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *