Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 13 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Suspectă otrăvire a membrului Pussy Riot | Relatează BBC acea Pyotr Verzilov, membru al grupului anti-Kremlin Pussy Riot, a fost dus la spital după ce ar fi îmbolnăvit grav în urma unei ședințe judecătorești pentru colega sa Veronika Nikulshina la 11 septembrie. Nadezhda Tolokonnikova, soția lui Verzilov – un alt membru cheie al grupului activist – a postat ieri pe Twitter: „Este posibil ca Pyotr să fi fost otrăvit. În secția de toxicologie într-o stare foarte gravă. Platforma rusă Meduze a raportat că Verzilov și-a pierdut vederea, vorbirea și mobilitatea. Tânărul de 30 de ani rămâne în terapie intensivă la spitalul Bakhrushin din Sokolniki, Moscova.

Firma de capital privat din Dubai se abate din sponsorizarea Art Dhabi | Art Dhabi a anunțat că nu își va reînnoi parteneriatul cu firma de capital privat Abraaj Group, cel mai generos sponsor al târgului de la înființarea sa în 2007 și patronul anual al Premiului de artă Abraaj Group din 2009. Încheierea vine după fondatorul grupului. Arif Naqvi a fost acuzat că a folosit abuziv banii investitorilor, determinând lichidarea firmei în iunie. Conform Ziarul de artă, târgul caută acum un nou patronaj corporativ, în timp ce Abraaj, sub supravegherea instanței, trebuie să ramburseze datorii în valoare de 1 miliard de dolari.

Pictura Renoir furată de naziști a revenit descendenței colecționarului evreu | Pictura prădată de naziști Două femei într-o grădină (1919) de Pierre Auguste Renoir a fost returnat Sylvie Sulitzer, nepoata colecționarului de artă evreiască Alfred Weinberger. Pictura în ulei a dispărut în 1941, după ce Weinberger și-a plasat colecția într-un seif bancar parizian în timpul ocupației naziste a Franței. Conform rapoartelor, a călătorit în Africa de Sud, Londra și Elveția înainte de a fi localizat la o licitație Christie’s New York în 2013. Potrivit lui Sulitzer, există se spune alți patru Renoirs dispăruți din colecția bunicului ei.

Cel mai vechi desen cunoscut găsit în peștera din Africa de Sud | paznic raportează că arheologii au găsit un proiect creat de om, cu trape încrucișate pe un fragment de piatră din Blombos, Africa de Sud, estimat la o vechime de aproximativ 73.000 de ani. Francesco d’Errico, membru al echipei de cercetare de la Universitatea din Bordeaux, a confirmat într-o declarație că „acesta este primul desen cunoscut din istoria omenirii”, după ce examinările microscopice ample au dovedit că desenul a fost realizat cu pastel de culoare ocru. Anterior, se credea că cele mai vechi desene existau pe pereții peșterilor din El Castillo din Spania și Maros din Sulawesi, Indonezia.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *