Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 13 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Reducerile curatorilor la muzeele Leicester provoacă indignare | Oficialii muzeului din toată țara, inclusiv directorul V&A Tristram Hunt, au condamnat decizia de a-i elimina pe toți cei patru curatori ai muzeelor ​​din Leicester, Gardianul rapoarte. Specialiștii de la Muzeul și Galeria de Artă New Walk (care găzduiește dinozaurul Rutland și un grup mare de ceramică Picasso lăsată moștenită de Richard Attenborough) au primit deja notificări de redundanță într-o mișcare provocată de o reducere de 320.000 de lire sterline a bugetului pentru arte al consiliului orașului. Locurile de muncă ale curatorilor vor fi înlocuite cu o „echipă de dezvoltare și implicare a publicului”.

Leonor Antunes va reprezenta Portugalia la Bienala de la Veneția 2019 | Știri de artă raportează că artista portugheză din Berlin, Leonor Antunes, va reprezenta Portugalia la cea de-a 58-a Bienală de la Veneția, care va avea loc în mai. Expoziția „Leonor Antunes: o cusătură, o suprafață, o balama sau un nod” va fi organizată de João Ribas, care a demisionat controversat din funcția de director al Muzeului de Artă Contemporană Serralves din Porto anul trecut, după doar opt luni în rol.

Colecția miliardarului fugar Nirav Modi va fi licitată | Nirav Modi, colecționarul de artă miliardar care a fugit din India anul trecut după ce a fost acuzat de fraude fiscale majore, va face acest lucru se spune au 68 de opere de artă vândute de autoritățile fiscale din India. Deși nu a fost încă condamnat, Modi a fost dezbrăcat de pașaportul indian și de bunurile internaționale în octombrie anul trecut. Vânzarea colecției sale, care include lucrări ale unor eminenți artiști indieni precum Raja Ravi Varma, Bhupen Khakhar și FN Souza, printre altele, va avea loc pe 26 martie la casa de licitații Saffronart din Mumbai.

Bob și Roberta Smith trimite scrisoare de protest către Consiliul Hertfordshire | Artistul Bob și Roberta Smith au se plângea către Consiliul Județean Hertfordshire cu privire la planurile sale de a vinde peste 21 de lucrări din colecția sa de artă cu casa de licitații din Cambridge Cheffins pe 21 martie. Liderul Consiliului David Williams a apărat vânzarea, susținând că profiturile vor fi folosite pentru restaurarea celor mai importante lucrări din colecția sa, care include artiști precum Julian Trevelyan, Keith Vaughan și John Minton.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 3.0; imagine originală decupată)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *