Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 12 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Chiara Parisi va conduce Centrul Pompidou-Metz | Curatorul italian Chiara Parisi este setat să devină noul director al Centrului Pompidou-Metz din nord-estul Franței. Potrivit rapoartelor, numirea oficială a lui Parisi, care este curator de artă contemporană la Villa Médicis din Roma din 2017 și anterior a fost șef de programare la Monnaie de Paris, este programată pentru 28 noiembrie. Parisi o înlocuiește pe Emma Lavigne, care a fost numită președinte al Palais de Tokyo din Paris.

Pavilionul Irakului la Bienala de la Veneția se închide în solidaritate cu protestele tinerilor | Pavilionul irakian de la Bienala de la Veneția din acest an, care prezintă expoziția „Patria” a artistului irakian-kurd Serwan Baran, a fost închis devreme cu aprobarea artistului (închiderea Bienalei data este 24 noiembrie). Decizia a fost luată de Fundația Ruya, comisarul expoziției, care a a publicat o declarație solicitând instituții culturale din Irak să facă grevă ”[i]n solidaritate cu răscoalele populare ale tinerilor care au izbucnit în Irak împotriva corupției statului și a deteriorării condițiilor economice și de viață ”. Magazinul Ruya al organizației non-profit din Bagdad a fost, de asemenea, închis.

Ted Cullinan (1931–2019) | Arhitectul Edward („Ted”) Cullinan, care în 2008 a primit Medalia Regală de Aur RIBA pentru Arhitectură, a murit la vârsta de 88 de ani. Cullinan a fost unul dintre primii arhitecți care a luat în considerare impactul asupra mediului al lucrării sale, ca și în proiectarea sa pentru propria casă din Camden – descrisă de Cullinan Studio ca „un prim exemplu de casă pasivă-solară ‘. O declarație publicată de practică aduce un omagiu „viziunii holistice a lui Cullinan pentru practica arhitecturii pe care a descris-o drept un act social”.

Creative United lansează Raportul viitorului pieței de artă | Creative United a lansat „Viitorul pieței de artă”, un raport comandat și publicat în parteneriat cu Creative Scotland, Arteïa și DACS. Raportul, realizat de curatorul și consultantul Lucy Rose Sollitt, ia în considerare ultimii 15 ani de schimbare pe piață pentru a face predicții despre tendințele viitoare – cum ar fi potențialul de creștere în domeniul artei digitale. O versiune digitală gratuită a raportului poate fi descărcat online.

Gillian Jagger (1930–2019) | Artistul Gillian Jagger a murit în octombrie la 88 de ani. Jagger s-a născut la Londra în 1930, dar s-a mutat la Buffalo, New York în copilărie și mai târziu la New York. De-a lungul carierei sale a dezvoltat un corp de lucrări sculpturale realizate folosind materiale naturale precum plumb, copaci morți și chiar carcase de animale. După 1978 a locuit la o fermă din județul Ulster împreună cu partenerul ei, iar mai târziu soția sa, Connie Mander.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *