Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 12 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Cazul Guelph Treasure va fi audiat de o curte federală americană | Decizia unei curți federale ca o cerere pentru Tezaurul Guelph să fie judecată în SUA a fost confirmată de o curte de apel din Washington, DC, Ziarul de artă rapoarte. Tezaurul Guelph este o colecție de 42 de lucrări medievale aflate în prezent la Muzeul de Artă Aplicată din Berlin. O cerere formulată împotriva Fundației Culturale Prusiene (SPK), care supraveghează muzeul și guvernul federal german, de către moștenitorii a trei comercianți evrei de artă susține că dealerii au fost obligați să vândă obiectele lui Hermann Goering la doar 35% din valoarea lor. O instanță inferioară a decis în martie 2017 că cazul va ajunge la instanța americană, o decizie care a fost atacată de SPK și de guvernul federal al Germaniei, care au susținut că instanțele americane nu au autoritate asupra litigiului. De atunci, guvernul german a fost înlăturat în calitate de inculpat de către curtea de apel care a confirmat decizia. Acesta este unul dintre primele cazuri afectate de Legea privind recuperarea artei expropriate de la Holocaust (HEAR), care ajută victimele regimului nazist să depună cereri de restituire în SUA.

Kathy Noble se alătură Performa | Kathy Noble are s-a alăturat Performei, organizația non-profit din New York, în calitate de curator și manager de afaceri curatoriale. Rolul nou creat va implica supravegherea programării, cărților și bienalei de pe tot parcursul anului a Performe, programată în prezent pentru 2019. Noble a lucrat anterior ca curator interdisciplinar la Tate Modern, unde a organizat programări de artă performantă, inclusiv seria „Tate Modern Live”. De asemenea, a organizat ediția inaugurală a „Art Night” la Londra în 2016. Nobel a comentat: „Modul de a lucra al Performa cu artiștii și cu New York-ul este complet unic și sunt încântat să dezvolt o nouă lucrare care să se conecteze cu comunitățile orașului. ‘

Hauser & Wirth angajează Christie’s Liberteste Nuti | Christie’s Liberté Nuti se va alătura lui Hauser & Wirth în calitate de director internațional senior de artă impresionistă și modernă după mai bine de 20 de ani ca director al aceluiași departament la Christie’s. Președintele Iwan Wirth i-a explicat artnet că galeria are un „program de piață primară aventuros” și, în mod tradițional, care a fost susținut de o a doua piață mai conservatoare ”, motiv pentru care sunt dornici să își extindă programul din secolul al XX-lea. În noul ei rol, Nuti va cultiva relații cu colecționarii și va sfătui cele 26 de moșii ale artiștilor galeriei, care le includ pe cele ale Eva Hesse și Arshile Gorky. Va avea sediul la Londra și își va prelua postul în octombrie.

Pricegore și Yinka Ilori câștigă concursul Dulwich Pavilion 2019 | Câștigătorul concursului Festivalului de Arhitectură din Londra (LFA) pentru un al doilea pavilion în afara galeriei de imagine Dulwich este practica de arhitectură Pricegore și artista Yinka Ilori. Propunerea lor câștigătoare, Color Palace, este inspirată de amprentele olandeze de ceară găsite pe o piață din Lagos și va fi construită la timp pentru festivalul de anul viitor din iunie 2019. Concursul a primit 150 de cereri pentru sarcina de proiectare a unui „spațiu temporar de întâmpinare” cu o cafenea sau un bar. Propunerile au fost judecate de un grup de experți din industrie, inclusiv arhitectul Mary Duggan și paznic‘s critic de arhitectură Oliver Wainwright.

Jacqui Hallum câștigă Premiul de pictură John Moores 2018 | Jacqui Hallum este câștigătoarea Premiului de pictură John Moores 2018 pentru pictura sa Regele și regina baghetelor (2017), care va fi expus la Bienala Liverpool din acest an. Pictura lui Hallum a fost selectată din mai mult de 2.700 de lucrări, iar artistul va primi un premiu de 25.000 de lire sterline. Juriul a inclus artiștii Monster Chetwynd, Lubaina Himid și Bruce McLean și curatorul Jenni Lomax. Premiul este acordat o dată la doi ani și în prezent împlinește al 60-lea an.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *