Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 12 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Panayiotis Vassilakis (Takis) (1925–2019) | Sculptorul și pictorul grec Panayiotis Vassilakis, cel mai cunoscut sub numele de Takis, are a murit la 93 de ani. Takis a fost autodidact și a făcut primul Semnale sculpturi după mutarea la Paris în anii 1950. Aceste explorări timpurii în energie, forțe și câmpuri magnetice aveau elemente mobile și Takis a devenit în cele din urmă o figură de frunte a mișcării de artă cinetică, primind reclame internaționale în anii 1960. În prezent, el face obiectul unei retrospective la Tate Modern din Londra, care va călători la Barcelona mai târziu în acest an.

Nancy Reddin Kienholz (1943-2019) | Fotograful și artista americană Nancy Reddin Kienholz are a murit la vârsta de 75 de ani. Kienholz a lucrat în colaborare cu soțul ei Edward Kienholz pentru a produce instalații sculpturale care abordau teme de gen și rasă. Perechea, care s-a cunoscut în 1972 și a fost amândouă autodidactă, a produs lucrări sub numele unic Kienholz după ce Edward a susținut că lucrările atribuite inițial numai lui ar trebui să fie creditate ambilor parteneri. După moartea lui Edward, în 1994, Nancy a continuat să producă fotografii și lucrări de asamblare în timp ce supraveghea expozițiile lucrării perechii.

Lectură recomandată | În Los Angeles Times, Deborah Vankin îi întreabă pe experți despre ce înseamnă pentru un muzeu să dobândească artă de performanță. David Freedlander profilează Arhitectura criminalistică pentru Bestia zilnică în urma instalării video „Triple Chaser” la Bienala Whitney din acest an. Artistul Richard Prince și galeristul Lisa Spellman (care au fost cândva căsătoriți) aruncă o privire înapoi la originile Galeriei 303 Spellman, care sărbătorește în prezent 35 de ani, pentru Revista New York.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *