Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 11 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

National Galleries of Scotland nu va mai găzdui BP Portrait Award | Galeriile Naționale din Scoția (NGS) au a anunțat că anul acesta va fi ultima dată când BP Portrait Award este găzduit la Scottish National Portrait Gallery din Edinburgh. Expoziția, care este organizată de National Portrait Gallery din Londra și sponsorizată de compania de petrol și gaze BP, a vizitat galeria din Edinburgh în ultimii zece ani. Într-o declarație, NGS s-a referit la „responsabilitatea sa” […] pentru a aborda situația de urgență climatică ”.

National Gallery din Londra lansează un apel de strângere de fonduri pentru a cumpăra pictura Orazio Gentileschi | National Gallery din Londra a lansat un apel public astăzi cerând ajutor pentru a strânge ultimii 2 milioane de lire sterline (dintr-un total de 19,5 milioane GBP) necesar pentru a cumpăra Descoperirea lui Moise (începutul anilor 1630) de Orazio Gentileschi. Pictura, care a fost expusă la Galeria Națională de aproape 20 de ani datorită unui împrumut pe termen lung dintr-o colecție privată, a fost însărcinată să comemoreze nașterea viitorului Carol al II-lea în timp ce Gentileschi locuia la Londra ca pictor de curte al lui Charles. I. Dacă galeria achiziționează lucrarea, va fi al doilea tablou al artistului care va intra într-o colecție publică din Marea Britanie.

Arts Council England a criticat că a lăsat sculptura lui Paolozzi la șantier | Toby Treves, curator și administrator al Fundației Eduardo Paolozzi, a criticat public Arts Council England pentru că nu a eliminat o sculptură publică de Paolozzi de pe locul unei mari reamenajări de lângă stația Euston. Lucrarea a fost amenajată, dar Treves susține că organizația a fost de acord să o mute până la sfârșitul anului 2018. El a adăugat că fundația ar fi dispusă să contribuie la costul transferului, dar că, deoarece Consiliul pentru Arte deține lucrarea , „ei au datoria să aibă grijă de el”. Consiliul pentru Arte spune că „discuțiile sunt într-un stadiu avansat cu privire la sculptură și a fost identificat un nou site”.

Premiul Sotheby’s merge la două expoziții braziliene de artă indigenă | Al treilea premiu anual Sotheby’s, în valoare de 250.000 de dolari, este împărțit între două expoziții organizate la São Paulo, Brazilia. Acestea sunt „Istoriile indigene” ale Muzeului de Arte din São Paulo, care este programat să se deschidă în octombrie 2021 și „OPY”, un proiect axat pe arta indigenă contemporană, co-organizat de centrul de artă Casa do Povo, casa de rugăciune Kalipety, și Pinacoteca de la São Paulo; aceasta va fi deschisă în iulie 2020. Premiul Sotheby’s acordă granturi proiectelor curatoriale care se concentrează pe „domenii trecute cu vederea sau subreprezentate ale istoriei artei”.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 2.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *