Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 11 decembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Rebecca Salter a fost aleasă prima femeie președintă a RA | Rebecca Salter a fost aleasă ca cea de-a 27-a președintă a Academiei Regale de Arte din Londra, în locul lui Christopher Le Brun, care a fost ales în 2011. Va fi prima femeie care va servi ca președinte al RA, iar numirea ei a fost aprobată oficial de regină. Salter, care este deținător la Academia Regală din 2017, a devenit pentru prima dată academician regal în 2014 la categoria de tipografi.

Pictura descoperită în peretele galeriei ar putea fi furată Klimt | Un tablou descoperit ascuns într-un perete exterior al galeriei Ricci Oddi din Piacenza, Emilia Romagna, ar putea fi o lucrare lipsă de Gustav Klimt în valoare de 50 de milioane de lire sterline, a fost raportat. Portretul unei doamne (1917) a fost furat din galerie în 1997, dar o pictură asemănătoare lucrării a fost descoperită săptămâna aceasta de către muncitori care curățau iedera de pe peretele în cauză, care dezvăluia un mic compartiment, în interiorul căruia se afla pânza învelită cu plastic.

Deborah Cullen-Morales renunță la funcția de director al Muzeului Bronx | Deborah Cullen-Morales are a renunțat la funcția de director senior al Muzeului de Arte Bronx, după 18 luni în rol. Muzeul a numit-o pe Cullen-Morales în iunie 2018, după moartea fostului său director de 11 ani, Holly Block, în octombrie 2017. Anterior, ea a regizat Galeria de Artă Wallach a Universității Columbia. Directorul adjunct al muzeului, Klaudio Rodriguez, a intervenit în funcția de director interimar.

O portretizare neconvențională a lui Zapata stârnește proteste în Mexic | Proteste au izbucnit ieri în fața Palatului de Arte Frumoase din Mexico City ca răspuns la un portret neconvențional al lui Emiliano Zapata, un lider al Revoluției Mexicane. Pictura din 2014 a lui Fabián Cháirez este inclusă într-o expoziție care comemorează 100 de ani de la moartea lui Zapata și îl descrie în cea mai mare parte gol, cu excepția tocurilor înalte și a unei pălării, călare pe un cal excitat explicit. Scandalurile protestatarilor au inclus cereri de „arsură”, precum și abuzuri homofobe. Un contra-protest format în sprijinul comunității LGBT.

May Stevens (1924–2019) | Artistul, activistul și scriitorul May Stevens a murit la vârsta de 95 de ani. Stevens a fost crescută în Massachusetts, dar mai târziu s-a mutat la New York, unde s-a implicat activ în Mișcarea pentru Drepturile Civile. Picturile sale la scară largă abordează problemele societale și este cunoscută mai ales pentru seria „Big Daddy” (1967–76), care înfățișa un personaj masculin alb, bigotat, în scene care critică structurile de putere rasiste și patriarhale. Din 1961, Stevens a preluat o funcție didactică la Școala de Arte Vizuale din New York, iar în 1976 a cofondat revista Erezii: o publicație feministă despre artă și politică.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *