Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 10 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Robert Frank (1924–2019) | Robert Frank, fotograful și producătorul de filme care a jucat un rol instrumental în evoluția fotografiei documentare, a murit luni la vârsta de 94 de ani. Născut la Zürich și studiat în oraș înainte de a se stabili mai târziu la New York, Americanii (publicată pentru prima dată în 1958), o carte care alcătuia 83 de fotografii împușcate pe un aparat foto Leica de 35 mm, care documenta oamenii pe care i-a întâlnit în călătoriile rutiere prin țară. În prefața sa la ediția americană a cărții, Jack Kerouac scria că, cu fotografiile sale, Frank „a aspirat un film trist chiar din America pentru a filma”. Frank a continuat să regizeze mai multe filme de avangardă, inclusiv scurtmetrajul din 1959 Trage-mi Daisy, cu Kerouac și Allen Ginsberg în rolurile principale, și Cocksucker Blues, un documentar inedit din 1972 care surprinde Rolling Stones în turneu.

ICOM amână votul pentru o nouă definiție pentru muzee | O decizie de a amâna votul pentru o nouă definiție pentru muzee a fost atins de Consiliul Internațional al Muzeelor ​​(ICOM) în weekend. La o adunare generală de la Kyoto din 7 septembrie, 70,4% dintre participanți au votat în favoarea deciziei, care respinge o propunere prezentată la începutul acestui an de actualizare a definiției oficiale a ICOM a unui muzeu. Delegația franceză a condus opoziția la redefinire, care se referă la muzee drept „spații democratizatoare, incluzive și polifonice pentru dialog critic despre trecut și viitor”, descriind-o ca o declarație „ideologică” mai degrabă decât faptică. Președintele ICOM, Suay Aksoy, a spus că o nouă definiție va fi dezvoltată în timp util.

Fostul agent al lui Banksy, Steve Lazarides, renunță la galerie | Ziarul de artă rspune că Steve Lazarides, fostul șofer, fotograf și agent al lui Banksy și-a anunțat retragerea din lumea galeriei, citând snobismul și lipsa subculturii ca motive ale ieșirii sale. Lazarides și-a început cariera ca dealer de artă stradală înainte de a deschide mai multe galerii, cel mai recent Lazinc în Mayfair, dar acum Lazarides susține că „a ajuns pe scena în care [the gallery world] nu este altceva decât valoarea monetară și pur și simplu nu mai pot lucra la acești termeni ‘. Lazarides se va concentra acum pe proiecte solo, începând cu o nouă carte, Banksy Captured, și un site web pentru a vinde unele dintre cele 12.000 de fotografii pe care le-a făcut artistului de stradă în cei 11 ani de colaborare.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *