Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 10 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Tristram Hunt plutește despre ideea că turiștii din străinătate plătesc taxe hoteliere pentru a finanța muzeele britanice | Directorul V&A a sugerat ideea unei taxe hoteliere pentru turiștii de peste mări, pentru a ajuta la menținerea gratuită a muzeelor ​​naționale și a finanța muzeele autorităților locale, relatează Telegraful. Dezbătând problema cu Frances Morris, directorul Tate Modern și Tonya Nelson de la UCL la Festivalul Ideilor de la Royal Academy of Arts din Londra, Hunt a recunoscut că susținerea reintroducerii taxelor muzeului național în 2011, când era deputat , fusese o greșeală. Hunt a subliniat dublul standard care vede turiștii britanici plătind taxe hoteliere, în orașe precum New York și Roma, pentru a sprijini cultura, în comparație cu intrarea gratuită din Marea Britanie pentru toți turiștii. Vorbind în numele V&A, la care s-a alăturat anul trecut, el spus “Am avut-o rău, dar muzeele autorităților locale au fost absolut distruse în ultimii ani.”

Yasufumi Nakamori a fost numit curator senior de artă internațională al lui Tate | Tate Modern are a anunțat că dr. Yasufumi Nakamori va deveni curatorul său principal de artă internațională (fotografie), funcție deținută anterior de Simon Baker. Nakamori este în prezent șef al departamentului de fotografie și mass-media noi la Institutul de Artă Minneapolis (Mia). ÎnainteEl a fost curator de fotografie la Muzeul de Arte Frumoase din Houston timp de opt ani, unde a organizat expoziții notabile despre istoria artei, arhitecturii și fotografiei japoneze, cu artiști și arhitecți precum Ishimoto Yasuhiro și Tange Kenzo.

Steven Parissien renunță la funcția de director al Galeriei de Artă Compton Verney | Galeria de artă și parcul Compton Verney din Warwickshire, Marea Britanie are a anunțat că Steven Parissien părăsește instituția pentru a ocupa un post în Canada. În timpul mandatului său de 10 ani, Parissien a organizat expoziții cu artiști britanici precum Turner și Constable și a fost responsabil pentru construirea și conservarea noi, dezvoltarea programului educațional, lărgirea audienței galeriei și dublarea numărului de vizitatori. Galeria națională de artă este un conac georgian clasat pe gradul I, printre 120 de acri de parc amenajat de Lancelot „Capability” Brown.

Nancy Blomberg (1946-2018) | Nancy Blomberg, curatorul șef al Muzeului de Artă din Denver a murit la vârsta de 72 de ani, relatează Știri de artă. Blomberg, care a lucrat la muzeu timp de 28 de ani, a fost și curatorul de arte native Andrew W. Mellon, care a organizat expoziții precum „Red, White and Bold: Masterworks of Navajo Design, 1840–1870” și „Why We Dance: American” Indian Art in Motion, ambele spectacole care au sporit semnificativ reputația muzeului în domeniul artei native americane. În colaborare cu soțul lui Blomberg, Art Blomberg, muzeul va lansa Fondul de achiziții Nancy Blomberg pentru arta nativă americană.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *