Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 10 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Vaticanul închide Piața Sfântul Petru pentru a conține Covid-19 | S-a anunțat astăzi că Bazilica și Piața Sf. Petru au fost închise pentru turiști și tururi cu ghid, fără planuri de redeschidere cel mai devreme până la 3 aprilie. Supermarketul și farmacia Vaticanului vor rămâne deschise, dar vor restricționa numărul de vizitatori autorizați în interior, în același timp, în timp ce birourile Sfântului Scaun și ale Statului Vatican vor primi mese prin livrare. Persoanelor li se va permite să intre în bazilică pentru a se ruga.

Ministrul francez al culturii dă rezultate pozitive pentru Covid-19 | Ministrul francez al culturii Franck Riester are testat pozitiv pentru virusul Covid-19, a fost anunțat ieri seară. Cinci deputați francezi au fost cunoscuți până acum pentru a contracta virusul. Planurile pentru ca Riester să se întâlnească astăzi cu reprezentanții artelor pentru a discuta despre răspunsul sectorului la focarul în creștere, ca urmare a noii restricții a Franței asupra adunărilor de peste 1.000 de persoane, a fost anulat, deoarece ministrul se odihnește acasă.

Shell încheie relația cu Southbank Center | Shell va să nu-și reînnoiască acordul de membru corporativ cu Southbank Center, care expiră anul acesta, punând capăt unei relații de 14 ani care a început în 2006. Purtătorii de cuvânt atât pentru Shell, cât și pentru Southbank Center au confirmat că decizia a fost de comun acord de către toate părțile anul trecut. British Film Institute a acceptat, de asemenea, să nu-și reînnoiască acordul cu Shell, urmând urmele National Galleries Scotland, National Theatre și Royal Shakespeare Company, care au rupt legăturile cu compania petrolieră în 2019.

Agenții de securitate au fost anchetați pentru furtul de bijuterii la Palatul Regal din Dresda | Sunt patru paznici fiind anchetat ca suspecți la furt, în primele ore ale zilei de 25 noiembrie a anului trecut, a trei seturi de bijuterii din secolul al XVIII-lea depozitate în seiful verde de la Palatul Regal din Dresda. Anchetatorii cred că jaful a fost probabil efectuat cu cooperarea din interior și nu cred că cei doi agenți de securitate de serviciu la momentul jafului au făcut eforturi rezonabile pentru a preveni crima. Ceilalți doi agenți de securitate sunt acuzați că au furnizat hoților un aspect al seifului și au interferat cu sistemul de alarmă.

Pam Masi a fost numită director executiv interimar al Muzeului de Artă Erie | Pam Masi a fost numit director executiv interimar al Muzeului de Artă Erie în Erie, Pennsylvania. Masi, care a petrecut ultimii 12 ani ca director executiv al Crucii Roșii NWPA, îl înlocuiește pe Joshua Helmer, care a demisionat în ianuarie după un articol din New York Times a publicat mai multe acuzații de abatere sexuală despre care se spune că au avut loc la Erie și la Philadelphia Museum of Art, unde Helmer a lucrat anterior. Masi își asumă rolul la începutul lunii aprilie.

Imagine de plumb: folosit sub licență Creative Commons (CC BY-SA 4.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *