Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 10 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Anne Ellegood numită director al ICA, Los Angeles | Institutul de Artă Contemporană din Los Angeles a numit-o pe Anne Ellegood, curator principal al Muzeului Hammer, ca noul său director. O succede pe Elsa Longhauser, care a fost în rol timp de 19 ani. Înainte de mandatul său la Hammer Museum, Ellegood a deținut posturi curatoriale la Muzeul Hirshhorn din Washington, DC și New Museum din New York. Ea intenționează să susțină misiunea muzeului de a „sprijini justiția socială și a ridica ierarhiile rasei, clasei, genului și culturii” și începe la ICA în septembrie.

Egiptul va da în judecată pentru vânzarea lui Christie’s Tutankhamun | Controversa privind vânzarea unui bust de cuarțit în vârstă de 3.000 de ani al faraonului Tutankhamon a crescut, cu Comitetul Național pentru Repatriere a Antichităților din Egipt planificând să inițieze un proces civil pentru vânzarea acestuia de către casa de licitații Christie. Bustul a fost vândut săptămâna trecută cu 4,7 milioane de lire sterline unui cumpărător neidentificat. Autoritățile egiptene susțin că artefactul pare să fi fost furat în anii 1970; Christie’s spune că „a efectuat o diligență extinsă” pentru confirmarea provenienței sale.

Scrisoarea deschisă se opune distrugerii picturii murale George Washington în liceul din San Francisco | În urma unui vot unanim al Consiliului de Educație pentru a picta o controversată pictură murală din 1936 de Victor Arnautoff despre viața lui George Washington – care descrie sclavia, violența împotriva nativilor americani și colonialismul –aproximativ 480 de academicieni și artiști au semnat o scrisoare deschisă opunându-se distrugerii sale. Scrisoarea susține că pictura murală „expune și denunță în formă picturală istoria rasismului și colonialismului din SUA”

Philip Freelon (1952–2019) | Arhitectul american Philip Freelon a murit la vârsta de 66 de ani. Freelon a condus echipa de proiectare pentru Muzeul Național de Istorie și Cultură Afro-Americană Smithsonian, care a fost deschis în 2016; firma sa, Freelon Group, a lucrat și la Centrul Național pentru Drepturile Civile și Omului din Atlanta și Emancipation Park din Houston. În 2012, a fost numit în Comisia de Arte Plastice din SUA de către președintele Barack Obama.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *