Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 10 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Cecilia Alemani a fost numită director artistic al celei de-a 59-a Bienale de la Veneția | Cecilia Alemani va fi următorul regizor al Expoziției Internaționale de Artă a Bienalei de la Veneția din 2021. Alemani este în prezent director al High Line Art, programul de artă publică pentru High Line din Manhattan; în 2017, a fost curator al Pavilionului italian de la Veneția, unde a adunat lucrările artiștilor Giorgio Andreotta Calò, Roberto Cuoghi și Adelita Husni-Bey.

Akbar Padamsee (1928-2020) | Artistul indian Akbar Padamsee a murit la vârsta de 91 de ani. Padamsee s-a născut în Gujarat în 1928, dar s-a mutat la Paris la scurt timp după ce a absolvit în 1951 cu o diplomă în Arte Plastice la Școala de Artă Sir JJ din Mumbai. Deși este cunoscut mai ales pentru contribuțiile sale la pictura indiană modernă, Padamsee a fost un artist multidisciplinar care și-a făcut numele și în sculptură, film și fotografie. Lucrând la nivel internațional, lucrările sale au fost expuse la New York, Londra și Tokyo și, în 2010, a primit Padma Bhushan, a treia cea mai mare onoare civilă din India.

China blochează returnarea lucrărilor Kiefer dispărute găsite de directorul muzeului german | Beate Reifenscheid, directorul Muzeului Ludwig, a declarat miercuri reporterilor germani că a avut-o a urmărit șase lucrări lipsă ale lui Anselm Kiefer la un depozit de depozitare a artelor din Shenzhen, China. Lucrările au călătorit în China ca parte a unei retrospective neoficiale a artistului, dar odată ce au ajuns la destinația finală, Muzeul de Artă Jupiter din Shenzhen, spectacolul nu s-a deschis niciodată și Ludwig a pierdut urma lucrărilor. În ciuda amenințării că va cere despăgubiri, Reifenscheid spune că muzeul Shenzhen a refuzat să returneze lucrările și autoritățile chineze nu au intervenit.

Muncitorii de la Shed din New York caută să se unească | Personalul din fața casei care lucrează la Shed din New York a depus luni o petiție la Consiliul Național pentru Relații cu Munca și intenționează să organizeze alegeri sindicale. Potrivit surselor citate în HiperalergicRaportul, principalul motiv al sindicalizării ar fi câștigarea mai multă putere de negociere în conturarea condițiilor de muncă ale instituției. Un reprezentant pentru Shed a declarat că intenționează să „sprijine angajații noștri în decizia lor în această privință”.

Florian Hufnagl (1948–2019) | Istoricul german de artă și directorul Muzeului de Stat al Artelor Aplicate și Designului din München, Florian Hufnagl, a murit la vârsta de 72 de ani. Hufnagl a fost istoric de artă independent până în 1980, când s-a alăturat Muzeului de Stat al Artelor Aplicate și Designului ca curator. A fost directorul muzeului între 1990 și 2014, iar din 1998 până în 2013 a ocupat funcția de președinte al consiliului de administrație al muzeelor ​​de stat bavareze.

Lectură recomandată | Eliza Apperly relatează în paznic despre eforturile lui Hilke Wagner, directorul Albertinum din Dresda, de a purta conversații constructive cu extrema dreaptă a orașului. Deirdra Funcheon relatează bătălia pentru lucrările artistului outsider Purvis Young în Washington Post. Un comic pentru New York-ul de M. Dean oferă o abordare plină de umor asupra încercărilor mediului galerist de a se angaja cu arta abstractă.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *