Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 10 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Egiptul pune la îndoială dreptul Muzeului Național al Scoției la piatra piramidei din Giza | Guvernul egiptean are chestionat drepturile de proprietate ale Muzeului Național al Scoției asupra unei pietre de carcase din Marea Piramidă din Giza, pe care muzeul intenționează să o afișeze într-o nouă galerie permanentă care se va deschide luna viitoare. Piatra a părăsit Egiptul în 1872, când a fost scoasă de un inginer în numele astronomului regal al Scoției. Autoritățile egiptene au solicitat accesul la documentele de proprietate și de export ale pietrei pentru a evalua dacă a fost introdusă ilegal din țară. Un purtător de cuvânt al Muzeului Național al Scoției a declarat că „suntem încrezători că avem titlul legal al pietrei și permisiunile și documentația corespunzătoare […] în conformitate cu practica obișnuită de atunci ”.

Robert Kret renunță la funcția de director al Muzeului Georgia O’Keeffe | Robert Kret are a anunțat decizia sa de a demisiona ca director al Muzeului Georgia O’Keeffe din Santa Fe, New Mexico. Kret a condus muzeul timp de zece ani și a fost anterior directorul Muzeului Hunter de Artă Americană din Chattanooga, Tennessee.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro desființează ministerul culturii | Noul inaugurat președinte brazilian Jair Bolsonaro are desfăcut ministerul culturii al țării, îmbinându-l cu sportul și dezvoltarea socială în noul minister al cetățeniei, condus de Osmar Terra. O încercare de dizolvare a ministerului culturii, creată în 1985, a fost făcută anterior în 2016, dar a fost abandonată după protestele liderilor culturali din Brazilia.

Statul francez respinge opțiunea de a cumpăra lucrări atribuite lui Caravaggio | Statul francez a respins opțiunea să cumpere un Caravaggio atribuit controversat care a fost recuperat dintr-o mansardă din Toulouse în 2014 (articol în limba franceză). Lucrarea, înfățișând-o pe Judith decapitând Holofernes, este considerată de unii specialiști a fi o a doua versiune a binecunoscutei interpretări a scenei de către Caravaggio. O interdicție de export a fost pusă în muncă în 2016, astfel încât experții să poată analiza lucrarea. Acum că acest lucru a expirat, lucrarea este liberă să circule la nivel internațional.

VIA Art Fund anunță beneficiarii grantului 2018 | Fondul de artă VIA a anunțat destinatarii granturilor sale din 2018, care variază de la 15.000 la 100.000 de dolari. Printre cele 17 granturi se numără curatorul ICA LA Jamillah James, care este curatorial Fellow 2019 și Tavares Strachan, care a primit Frontier Art Prize 2018. O listă completă poate fi găsită prin ARTnews.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *