Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 10 aprilieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Courtney J. Martin va conduce Yale Center for British Art | Centrul de artă britanică Yale anunțat astăzi numirea lui Courtney J. Martin ca următor director. Martin, care are o diplomă postdoctorală în arta britanică din anii 1970, a lucrat la Fundația Dia Art din 2015, devenind director adjunct și curator șef în 2017. Anterior a fost la facultatea Universității Brown și a lucrat în mass-media, artă și unitate de cultură a Fundației Ford din New York. Martin îi succede actualului regizor Amy Meyers, care se retrage după șaptesprezece ani la sfârșitul lunii iunie.

Județul LA aprobă planul de extindere LACMA de 650 de milioane de dolari | Consiliul de supraveghere al județului Los Angeles aprobat planul de extindere de 650 de milioane de dolari al Muzeului de Artă al Județului Los Angeles (LACMA), cu vot unanim. Consiliul a certificat raportul final de impact asupra mediului al clădirii și a aprobat finanțarea județeană de 117,5 milioane de dolari și o obligațiune asociată de 300 de milioane de dolari pentru proiect. Planul de extindere, proiectat de Peter Zumthor, a atras controverse, printre care și critici Joseph Giovannini și Christopher Knight subliniind că noua structură de 368.000 de metri pătrați va oferi mai puțin spațiu pentru galerie decât cele patru clădiri pe care le va înlocui.

Roberta Smith primește primul premiu pentru realizarea vieții a Fundației Rabkin | Roberta Smith a fost numită destinatar inaugural a premiului pentru realizarea vieții a Fundației Dorothea și Leo Rabkin. Smith, care este co-șef critic de artă la New York Times, a fost împiedicat să accepte premiul de 50.000 de dolari din cauza ghidurilor editoriale ale ziarului. Banii vor merge în schimb către Fondul Art for Justice, o inițiativă dedicată scăderii ratelor de încarcerare din SUA. Fundația Rabkin din Portland acordă premii și granturi criticilor și scriitorilor de artă.

Muzeul Cinci Continente din Germania returnează rămășițele indigene în Australia | Muzeul Cinci Continente din München întors rămășițele unui rege indigen în Australia la o ceremonie de predare marți. Un bătrân al poporului Yidinji, care a primit rămășițele regelui Yidinji, și ambasadorul australian în Germania au fost amândoi prezenți. Rămășițele, despre care se crede că au fost luate de cercetători în timpul unei ceremonii de înmormântare din 1876, sunt una dintre cele 53 care urmează să fie repatrate de la muzeele germane către comunitățile indigene din Australia în această lună.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *