Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 1 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Ministrul italian al culturii intenționează să numească un singur director care să conducă Uffizi și Accademia | Ministrul italian al culturii, Alberto Bonisoli, a anunțat săptămâna trecută a sa intenționează să combine Galeria Uffizi și Academia din Florența. Conducerea Academiei va fi însoțită de cea a Uffizi și un nou director îi va supraveghea pe ambii, înlocuind aranjamentul anterior instituit de Partidul Democrat, prin care fiecare muzeu era condus în mod autonom. Decizia vine ca urmare a unui nou decret, aprobat pe 19 iunie de guvernul coaliției populiste italiene, care a predat controlului mai mare asupra muzeelor ​​de stat din Italia ministerului culturii din Roma. Accademia își va păstra independența curatorială.

Christian Rattemeyer a fost numit director al SculptureCenter | Christian Rattemeyer a fost numit noul director al SculptureCenter în Long Island City. Rattemeyer a fost curator asociat pentru desene la Muzeul de Artă Modernă din New York în ultimii 12 ani. El o înlocuiește pe Mary Ceruti, care a părăsit SculptureCenter pentru a conduce Walker Art Center din Minneapolis la începutul acestui an.

Germania va returna pictura olandeză furată de naziști la Uffizi | Germania a fost de acord returnează o pictură de natură moartă din 1824 de către artistul olandez Jan van Huysum la Galeria Uffizi din Florența. Lucrarea a fost furată de trupele naziste în 1943 și păstrată de o singură familie, care a susținut că a fost cumpărată de la o piață și a cerut 2 milioane de euro pentru aceasta. Guvernul german a susținut inițial că nu ar putea interveni asupra unei infracțiuni mai vechi de termenul de prescripție de 30 de ani, astfel încât nu este clar cum a fost soluționată disputa dintre autorități și familie.

Muncitorii din Guggenheim votează pentru sindicalizare | Muncitori la Muzeul Guggenheim din New York a votat pentru sindicalizare în cadrul Local 30 joi seara, 57 din 77 alegători aprobând decizia. Sindicatul Local 30 face parte din Uniunea Internațională a Inginerilor Operaționali și reprezintă instalatorii și lucrătorii de întreținere la MoMA PS1 din New York, precum și 140 de lucrători din Guggenheim, printre care manipulatori de artă, instalatori și cei implicați în construcții, instalații și întreținere.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *