Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 1 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Klaus Biesenbach, directorul MoMA PS1, va conduce Muzeul de Artă Contemporană din LA | Directorul MoMA PS1, Klaus Biesenbach, va fi plecând muzeul din Queen’s, New York pentru a se alătura Muzeului de Artă Contemporană din Los Angeles ca director. Numirea vine după plecarea curatorului-șef MOCA Helen Molesworth și a directorului Philippe Vergne la începutul acestui an. Biesenbach, care are reputația de a promova artiștii emergenți, este de așteptat să „aducă stabilitate și o nouă viziune”, potrivit co-președintelui consiliului de administrație al muzeului, Maurice Marciano. Colega lui Biesenbach, curatoarea de pictură și sculptură Laura Hoptman, va părăsi MoMA și va începe un nou rol în calitate de director executiv al SoHo’s Drawing Center în luna septembrie.

Muzeul Evreiesc primește 10 milioane de dolari și peste 70 de lucrări de artă de la Fundația Barnett Newman | Muzeul Evreiesc are primit 10 milioane de dolari de la Fundația Barnett Newman, care vor fi folosiți parțial pentru a conferi o poziție curatorială. Cadoul include, de asemenea, peste 70 de lucrări, dintre care aproximativ 30 provin din colecția propriului regretat artist, inclusiv lucrări de Jasper Johns, Robert Rauschenberg și Claes Oldenburg, în timp ce restul de 40 sunt de câștigători ai premiilor Barnett și Annalee Newman ale fundației. Muzeul Evreiesc planifică un program de expoziții care va cuprinde noile lucrări.

Fundația Getty acordă subvenții pentru îmbunătățirea abilităților de conservare | Fundația Getty are premiat granturi acordate mai multor instituții internaționale ca parte a inițiativei lor Conserving Canvas, Gardianul rapoarte. Proiectul își propune să abordeze decalajul de competențe dintre conservatorii seniori și cei mai tineri sau mai puțin experimentați datorită celei mai bune practici recente de intervenție minimă. Galeria Națională din Londra, care a primit 70.000 de lire sterline, va folosi banii pentru a oferi conservatorilor în vizită acces la lucrări esențiale de conservare, cu un accent deosebit pe un portret ecvestru al lui Carol I de Van Dyck. Universitatea din Glasgow a primit, de asemenea, o subvenție de 115.000 de lire sterline pentru organizarea de ateliere de instruire, în timp ce Biblioteca Huntington din California a câștigat 150.000 de dolari pentru conservarea lui Gainsborough Băiatul albastru.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *