Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 1 aprilieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Instalație de artă de hârtie Luvru distrusă într-o singură zi | A fost realizată o lucrare de hârtie instalată în curtea Luvrului din Paris de către artistul francez de stradă JR mărunțită în bucăți într-o singură zi de către vizitatori. Lucrarea de 17.000 mp, care a sărbătorit 30 de ani de piramidă de sticlă proiectată de IM Pei și a fost dedicată regretatului Agnѐs Varda, a fost un colaj destinat să creeze o iluzie optică în care piramida iese dintr-un peisaj de rocă albă. JR a răspuns la știri prin tweeting că instalația a fost „despre prezență și absență, despre realitate și amintiri, despre impermanență”.

Bienala Kochi-Muziris renunță la investigații despre presupuse abateri sexuale ale cofondatorului | Bienala Kochi-Muziris din India a renunțat la investigația sa pretins abateri sexuale ale cofondatorului Riyas Komu. Acuzațiile împotriva Komu au fost publicate pe contul de Instagram Scene & Herd în octombrie anul trecut și imediat a demisionat din funcția sa de secretar după ce și-a cerut scuze. Bienala a lansat acum un afirmație susținând că consiliul său de administrație, inclusiv Lizzie Jacob, președintele Comitetului internațional pentru reclamații (ICC), a decis să „caute în mod proactiv plângerea și să autorizeze o anchetă”, însă, deoarece „nu se prezenta nicio plângere”, comisia a renunțat la anchetă Recomandarea CPI. Komu își va relua rolurile la Fundația Bienala Kochi.

Noul raport relevă o disparitate uriașă în bugetele expoziționale ale muzeelor ​​de artă și știință | Cea mai recentă versiune a Raportului privind finanțarea expoziției: Analiza dimensiunii pieței, eliberată de Vastari, a dezvăluit că în fiecare an se cheltuie la nivel mondial 5.9 miliarde de dolari pentru aproximativ 140.000 de expoziții temporare la aproximativ 20.000 de instituții acreditate ale Consiliului Internațional al Muzeelor. Cu toate acestea, în cadrul acestei cifre, raportul relevă o diferență între expozițiile susținute de muzeele de artă și cele cu accent pe știință, cu 44.750 dolari cheltuiți în medie pe primul, comparativ cu 80.000 dolari pe cel din urmă. Atunci când sunt reduse costurile de expediere, asigurare și marketing, doar 7% din expozițiile de artă au un buget de peste 100.000 USD, comparativ cu 23% din spectacolele științifice.

Frick anunță patru noi administratori | Colecția Frick din New York are a anunțat alegerea a patru noi administratori: Tai-Heng Cheng, membru al cercului director al lui Frick, Kathleen Feldstein, administrator al MAE din Boston, Christian Keesee, fondator al Oklahoma Contemporary Arts Center și Victoria Lea Smith, colegă la Aspen Institute .

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *