Expozitii

Spectacolul amânat Philip Guston se va deschide acum în 2022 cu noi contribuții ale artiștilor și istoricilor


Un masiv Philip Guston retrospectivă, „Philip Guston Now”, a cărei amânarea a stârnit un tumult, va fi acum „Philip Guston în doi ani”. Galeria Națională de Artă în Washington, DC, a confirmat spectacolul se va deschide în 2022, nu 2024, după cum sa menționat anterior.

„Navigarea în programele expoziționale a patru instituții, pe fondul unei pandemii globale, a fost complicată, dar suntem bucuroși să putem împărtăși un nou program pentru turneul„ Philip Guston Now ”care începe în 2022”, a declarat directorul NGA, Kaywin Feldman, în A afirmație. „Acest timp suplimentar ne va permite să încetinim, să trecem de COVID și să reunim comunitatea galeriei în persoană pentru conversații provocatoare care ne vor ajuta să ne informăm despre modul în care regândim expoziția”.

Noua cronologie va vedea debutul spectacolului la Muzeul de Arte Frumoase, Boston, de la 1 mai 2022 până la 11 septembrie 2022. Se va deplasa la Muzeul de Arte Frumoase, Houston din 23 octombrie 2022 până în 15 ianuarie 2023 și la NGA din 26 februarie 2023 până pe 27 august 2023. Turul se încheie cu o oprire internațională la Londra Tate Modern din 3 octombrie 2023 până în 4 februarie 2024.

Cele patru muzee din spatele spectacolului au anunțat luna trecută că vor amâna deschiderea „până la un moment în care credem că mesajul puternic al justiției sociale și rasiale care se află în centrul operei lui Philip Guston poate fi interpretat mai clar”.

Un vizitator se uită la lucrarea Riding Around de Philip Guston în sălile de expoziție ale colecției Falkenberg din Hamburg, Germania, 21 februarie 2014. Fotografie de Bodo Marks / picture alliance via Getty Images.

Un vizitator se uită la lucrare Călărind în jur de Philip Guston în Hamburg, Germania în 2014. Fotografie de Bodo Marks / picture alliance prin Getty Images.

Știri despre întârzierea expoziției, care trebuia inițial să se deschidă la începutul anului 2020 (după o amânare anterioară cauzată de blocare), a stârnit strigăte răspândite printre artiști, curatori și alții care au acuzat organizatorii de autocenzură.

O petiție care cerea spectacolul deschis fără alte întârzieri a atras semnături de la mai mult de 2.600 de profesioniști în artă, în timp ce unul dintre curatorii organizatori, Tate’s Mark Godfrey, ar fi fost suspendat peste comentariile de pe rețelele de socializare numind decizia „favorabilă spectatorilor”.

În retragerea spectacolului, muzeele erau deosebit de îngrijorate – mai ales ca urmare a protestelor Black Lives Matter care au măturat SUA în timpul verii –despre recepție din picturile lui Guston ale membrilor Ku Klux Klan, care prezintă figuri cu glugă care își desfășoară viața de zi cu zi.

Philip Guston, Scared Stiff (1970), vândut de Hauser & Wirth 15 milioane de dolari la Art Basel în 2016. Moșia lui Philip Guston, datorită proprietății și Hauser & Wirth,

Philip Guston, Speriat rigid (1970), vândut de Hauser & Wirth pentru 15 milioane de dolari la Art Basel în 2016. Moșia lui Philip Guston, datorită proprietății și Hauser & Wirth.

„Luarea deciziei de a amâna acest spectacol nu a fost, așa cum au susținut unii, reducerea la tăcere a unui artist”, a spus directorul MFA Boston, Matthew Teitelbaum, într-o afirmație. „Am vrut să îmi iau timp suplimentar, în acest moment imprevizibil, pentru a mă asigura că vocea lui Guston nu numai că a fost auzită, ci că intenția mesajului său a fost destul de primită”.

În timp ce limbajul vizual revoluționar al lui Guston, alimentat de credințele sale anti-rasiste, „a fost, și este, realizarea sa inspiratoare”, Teitelbaum a adăugat: „Mi-a devenit foarte clar că aceste imagini erau primite de alții într-o lumină mult diferită de modul în care le-am înțeles. Pentru unii, imaginile au fost dureroase. ”

Catalogul original al spectacolului a inclus texte comandate de la artiștii afro-americani Glenn Ligon și Trenton Doyle Hancock, care încorporează în picturile sale figuri din Klan inspirate din opera lui Guston. Dar organizatorii au decis că au nevoie de mai mult timp – și de o echipă mai diversă – pentru a contextualiza imaginile în continuare.

Expoziția revizuită va include reflecții ale unor artiști mai contemporani asupra a ceea ce înseamnă pentru ei aceste lucrări istorice. Istoricii și alți experți vor vorbi despre picturile KKK ale lui Guston în videoclipuri. Și vizitatorii vor fi invitați să-și împărtășească reacțiile.

Instituțiile nu au decis încă dacă vreun curator negru se va alătura echipei curatoriale a expoziției, care este complet albă, dar Teitelbaum a spus că vor exista „voci mai diverse care să contribuie la pregătirea materialelor de încadrare istorice care să ne permită să apreciem contextul în care Guston a lucrat și și-a atins viziunea. ”

Într-o declarație, fiica lui Guston, Musa Mayer, care s-a opus categoric amânării, a declarat că este „prudent optimistă” cu privire la noul program și abordarea revizuită.

„Cred că este esențial ca expoziția să contextualizeze profunzimea conștiinței sociale a tatălui meu, permițând figurilor cu glugă și altor imagini să-și revendice semnificația, inclusiv, dar și trecând dincolo de referințele specifice la Ku Klux Klan”, a spus ea. „Ceea ce avem nevoie acum, așa cum au subliniat mulți, este să vedem picturile și desenele lui Philip Guston în toată complexitatea lor, fără caracterizări reductive.”

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *