Dezbateri

Simona Deaconescu – Dans, tehnologie și ficțiune – Radio România Cultural


Kadri Sirel, o dansatoare carismatică și Zelda care personifică o inteligență artificială încearcă să rezolve misterul unei coregrafii spontane. 

Este scenariul unui alt spectacol pus in scenă tot in anul 2020. Un spectacol care te introduce într-o lume ficțională în care inteligența artificială încearcă să deconspire creativitatea și spontaneitatea omului.

Invitata mea este Simona Deaconescu, coregraf și film maker interesata de relația intre corp si tehnologie, intre dans-coregrafie-tehnologie. Astăzi aș vrea să vorbim despre dans și ficțiune, mai bine zis dans, tehnologie și ficțiune. 

Simona Deaconescu, coregrafă și regizoare, ea explorează corpul în scenarii posibile, în care corpul întâlnește tehnologia, iar coregrafia se extinde dincolo de natura corpului uman. Ea examinează constructe sociale la frontiera între realitatea obiectivă și ficțiune, uneori cu ironie, alteori chiar cu umor negru.

Simona Deaconescu este absolventă a Universitatii de Arta Teatrala și Cinematografie specializarea Coregrafie. În anul 2014 a fondat Tangaj Colectiv și imediat, în anul următor este co-fondatoare a Festivalului Bucharest dance Film Festival.

Invitat Simona Deaconescu, coregrafă, regizoare.


https://www.tangajdance.com/simonadeaconescu/

Realizator Mihaela Ghiță



Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *