Stiri

Sibiu: Seria ”Trilogia Creangă”, în premieră online la Teatrul de copii şi tineret Gong


Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu va lansa luni, 14 decembrie, seria de autor “Trilogia Creangă”, construită ca un spectacol de teatru radiofonic în regia Evei Labadi, reunind poveştile “Fata babei şi fata moşneagului”, “Punguţa cu doi bani” şi “Ursul păcălit de vulpe”, ale căror înregistrări audio vor putea fi accesate pe teatrulgong.ro, gratuit, timp de un an de zile, informează un comunicat remis miercuri AGERPRES.

“Cele mai îndrăgite poveşti româneşti prind viaţă prin interpretarea actorilor Teatrului ‘Gong’ din Sibiu, pornind de la forţa dialogului articulat prin muzică şi efecte sonore, fără a avea nicio imagine vizuală. Poveştile audio au fost create ca o alternativă teatrală în pandemie şi îşi propun să dezvolte imaginaţia celor mai mici”, a declarat directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu, Adrian Tibu.

“Fata babei şi fata moşneagului” este un basm scris de Ion Creangă şi publicat în 1877. Povestea are un caracter profund moralizator si face o pledoarie pentru cuminţenie, bunătate şi modestie. Adaptarea radiofonică de la Sibiu îi are în distribuţie pe actorii Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Lucia Barbu, Adrian Prohaska, Anton Balint şi Charlie Fălămaş.

“Punguţa cu doi bani” este o poveste scrisă de Ion Creangă şi publicată în 1876. Povestea arată în mod simbolic cum se ajunge de la o casă săracă la una îmbelşugată, reinterpretând mitologia populară antică. Spectacolul radiofonic de la Sibiu este interpretat de actorii Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Lucia Barbu, Adrian Prohaska, Anton Balint şi Charlie Fălămaş.

Povestirea “Ursul păcălit de vulpe” a fost publicată în 1880. Textul are un caracter moralizator prin scoaterea în evidenţă a două trăsături negative, lăcomia şi viclenia. Adaptarea de la Sibiu se construieşte pe vocile actorilor Lucia Barbu, Anton Balint şi Charlie Fălămaş.

Înregistrările au fost operate de Dan Caras, la sediul Teatrului “Gong” din Sibiu, iar montajul audio a fost realizat de Mircea Chiu, în Timişoara.

De asemenea, părinţii pot accesa toată luna decembrie alte 100 fişiere audio în “Meniul cu poveşti şoptite” de pe teatrulgong.ro. Prin intermediul acestei secţiuni, actorii rămân conectaţi cu fanii lor, cărora le citesc poveşti de noapte bună, contribuind, totodată, la dezvoltarea unui nou public pentru teatrul sibian. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Teatrul GONG Sibiu / Facebook

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *